• Haberler
  • “En güzel bal için uğraşıyoruz'

“En güzel bal için uğraşıyoruz'

20 yıldır arıcılık ile uğraşan Adem Toka, Küçük Menderes Gazetesi'ne özel konuştu. Toka,'Arılarımız, ilkbaharın en güzel...

20 yıldır arıcılık ile uğraşan Adem Toka, Küçük Menderes Gazetesi’ne özel konuştu. Toka,”Arılarımız, ilkbaharın en güzel zamanında en güzel bakımlarla güçlendirilerek bal alma zamanında yaylaya çıkarılır. Temmuz ayından arılarımızı yaylaya çıkararak en doğal balı elde etmeye başlarız. Bu süre içinde yaylada arılarımız çam, kekik gibi doğadaki otlardan polen alarak bala dönüştürüyor. Şu anda satışa sunduğumuz ballar; herhangi bir katkı maddesi içermeyen, içinde insan eliyle sonradan karıştırılan glikozun ya da farklı maddelerin olmadığı bir bal. İnsan, kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına da asla yapmamalı. Bu mantıkla biz, arılarımızın doğal ortamda en güzel balları yapması için uğraş vermekteyiz” şeklinde konuştu.

“Vatandaşlarımız, balın en güzelini yiyecek”

Toka, bal satışının başladığını da paylaşarak, ”Ballarımızı süzme ve petek olarak üretmekteyiz. Keldağ mevkii olarak adlandırdığımız bölgede ürettiğimiz balların kavanozunu 50 liradan satışa sunuyoruz. Petek almak isteyen vatandaşlarımız için fiyatlarımız 60 liradan başlıyor. Petek fiyatı, peteğin miktarına ve rengine göre değişebiliyor. Bu yılki ballarımızdan çok memnunuz. Havaların da istediğimiz gibi gitmesi, işimizi kolaylaştıran noktalardan bir tanesi. Bu yıl vatandaşlarımız, balın en güzelini yiyecek” dedi.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme