- Haberler
- EĞİTİM-SENDEN BAYINDIRDA DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
EĞİTİM-SENDEN BAYINDIRDA DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Ödemiş ve çevre ilçelerin bağlı bulunduğu Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube&rsquoye bağlı ilçe temsilcilikleri, hafta...
Ödemiş ve çevre ilçelerin bağlı bulunduğu Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube’ye bağlı ilçe temsilcilikleri, hafta sonu Bayındır’da toplandı. Saat 13.00’te Bayındır Öğretmenevinde bir araya gelen il yönetimi ve ilçe temsilciliği yürütme kurulu üyeleri ülke gündemi ile eğitimde yaşanan aksaklıkları konuları değerlendirdiler. Toplantıda ele alınan konularla ilgili bilgi veren Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Bahri Akkan şunları söyledi:
“Toplantıya, İzmir 1 Nolu Şube yönetim kurulu üyeleri ile Selçuk, Torbalı, Tire, Bayındır ve Ödemiş, ilçe temsilciliği yürütme kurulu üyelerinden oluşan yaklaşık 30 kişiden oluşan arkadaşımız katıldı. Kiraz ve Beydağ ilçe yürütme kurulu üyelerimiz mazeretleri dolayısıyla katılamadılar.
Bilindiği gibi 4 yılını doldurmuş okul müdürlerine puan verme, ardından 75 puanın altında kalan müdürlerin yerlerine yeni atamaların yapılması tartışmaları hala devam ediyor ve arkadaşlarımız hukuk mücadelesini bırakmıyorlar. Başta Eğitim Sen olmak üzere Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş üyelerinin ağırlıkta bulunduğu müdürler görevlerinden alındı. Müdürlerin ardından müdür yardımcılıkları için de yeni bir uygulama başlatıldı. Uygulama ile müdürlere kendileri ile uyumlu çalışacak yeni müdür yardımcılarını seçme hakkı tanındı. İl genelinde birçok arkadaşımız, görevden alındığı gibi, öğretmenlik için yeni görev yerlerinin belirlenmesi konusunda sıkıntılar yaşanıyor. İl ve ilçelerden gelen arkadaşlarımızla bir durum değerlendirmesi yapıldı. Dava süreçleri görüşüldü.
Öte yandan, hükümet yeni bir tartışma ortaya atarak 657 sayılı memur yasasını değiştireceğini ve iş güvencesini ortadan kaldıracağını açıkladı. Önümüzdeki günlerde “Güvenceli İş, Güvenceli Gelecek” başlığı altında bir kampanya başlatıp bütün eğitimcileri yasa karşısında duyarlı ve dirençli olmaya davet edeceğiz.
Sendikal eylemlerden dolayı çoğu yerde arkadaşlarımız sindirilmeye ve korkutulmaya çalışılmaktadır. Uluslararası antlaşmalara rağmen üyelerimiz üstünde baskı uygulanarak, “Eylem yaparsanız başınıza iş gelir, soruşturmalar açılır” baskısı yaratılarak örgütlü mücadele kırılmak istemektedir. Bunları da kendilerine bağlı müdürler aracılığı ile yaparak öğretmenleri öğretmenlerin düşmanı haline getirmeye çalışıyorlar. Bugün büyük şehirlerde en küçük bir eyleme bile polis müdahalesi ile karşılık verilmekte ve birçok üyemiz gözaltına alınarak adli kayıtlara geçirilmek istenmektedir. Hükümet bir yandan yeni bir anayasa tartışması yaparken bir yandan mevcut demokratik haklarımızı elimizden almaya çalışmaktadır.
Öte yandan, şeni başlayan memurlara bilgisi bile olmadan hükümetin güdümündeki sendikalara üye kaydedilerek, sendikal mücadelemizin önüne geçilmeye çalışılmakta adeta 12 Eylül darbe hukuku uygulanmaktadır.
Bayındır’da tüm bunları içeren bir değerlendirme toplantısı yaptık. Toplantıda önümüzdeki süreci değerlendirip, eğitimin yerel sorunları hakkında bilgi sahibi olduk”
ÖDEMİŞ’E SUÇ DUYURUSU
Öte yandan Ödemiş’teki Halk Eğitim Müdürlüğü tayini ile ilgili bir takım sorunların bulunduğunu belirten Bahri Akkan, konuyla ilgili bir araştırma yaptıklarını tespit ettikleri usulsüzlüklerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Akkan, Eğitim Sen üyesi Serdar Ergin’in haksız bir şekilde görevinden alındığını, mahkeme ile görevine geri dönmesine rağmen uyduruk bir soruşturma ile yeniden görevinden uzaklaştırılarak başka bir okula atandığını belirterek, “Bu arada yerine gelen müdür de başka bir okula tayini yapılmasına rağmen burada göreve başlamayıp 5,5 ay gibi bir süreyi rapor ve izinlerle geçirmiş ve eski görev yerinden ilişiği kesilmemiştir. Hukuk herkese lazım olacaktır. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
Nihat Çakıroğlu