- Haberler
- Efe, Saraçoğlu'nda çalıştı
Efe, Saraçoğlu'nda çalıştı
Spor Toto BAL 8. Grup'ta ilk haftada İzmirspor karşısında umduğunu bulamayan Ödemişspor'da ikinci haftadaki Yalova Kadıköy...
Spor Toto BAL 8. Grup’ta ilk haftada İzmirspor karşısında umduğunu bulamayan Ödemişspor’da ikinci haftadaki Yalova Kadıköy maçının hazırlıkları sürüyor. İzmirspor maçının ilk 25 dakikasındaki görüntü ve skordan dolayı Ödemişli taraftarlardan takım adına özür dileyen Ödemişspor Teknik Direktörü Aydın Kahraman, Saraçoğlu Stadı’ndaki zemin sorununa karşın Yalova Kadıköy maçında kendilerine yakışan oyunu sergileyeceklerini ifade etti.
Ödemişspor’un ligin ikinci haftasında oynayacağı Yalova Kadıköyspor maçına Ödemiş Saraçoğlu Stadı’nda oynanacağı kesinlik kazandı. Bir süredir devam eden zeminin suni çimden doğal çime dönüştürülmesi ile ilgili girişimler sonuçsuz kalırken Ödemişspor da bu sezon ilk kez Saraçoğlu Stadı’nda çalıştı.
“Takımım ve şahsım adına özür dilerim”
İdman öncesi öncelikle İzmirspor maçıyla ilgili değerlendirmeler yapan Ödemişspor Teknik Direktörü Aydın Kahraman, “Pazar günü görev edinip takımlarını desteklemeye gelmiş insanlarımızın ilçelerinin takımını sezon başlangıcında böyle görmeleri üzücü elbette. Pazar günkü skordan ve ilk 25 dakikadaki oyundan dolayı Ödemiş halkından ve oraya kadar gelen taraftarlarımızdan takımım ve kendim adına özür diliyorum. Bizim hiç programlamadığımız bir başlangıç oldu. Ama bardağın dolu tarafına bakmak gerekirse oyunu oynamaya çalışan, topu yere indiren pas yapan, bu ligin belki de çoğuna göre gerçeklerin dışında bir oyun formasyonuna sahip bir takım olduğumuzu en azından görmüştür futbolseverler. Bizim oyun formatımız kesinlikle şişir, doldur-boşalt gibi bir şey değil. Ödemişlilere bundan sonra kesinlikle öyle bir futbol izletmeyeceğiz. Oyunun ilk 20 dakikasının analizini futbolcularımızla yaptık. Hiç açıklanamayacak kadar kötü.
“Daha kompakt ve daha atak oynamalıydık”
Bireysel hatalar ve yerleşim bozukluklarından dolayı rakibe davetiye çıkartıp üç tane golü kendimiz attırdık. Ondan sonra da 3-1’den 3-3’e 4-3’e getirebileceğimiz bir rakip vardı aslında karşımızda. Ben devre arasında da bunu söyledim. Ama maalesef rakip bizim sayemizde bulduğu 3 golün avantajını yaşadı. Normalde İzmirspor bizi 4-2 yenebilecek bir takım değil. Analizimize göre İzmirspor maçında 8 tane pozisyonumuz var ki bu bizce yeterli değil. Daha kompakt, daha atak oynamalıydık. Ama ben hazırlık maçları dahil hiçbir zaman görmediğim performanslar sergiledi bazı arkadaşlar. Burada teşhis çok önemli. Teşhisi doğru koyarsak tedaviyi de yaparız. Bir daha öyle bir oyun ve skor mümkün değil. Biz bu ligin gerçeklerine aykırı olarak pas oyununu tercih ediyoruz. Buna göre takım kurduğumuzu düşünüyoruz. Taraftar desteğini de arkamıza alıp ilk maçı tamamen unutup gerçek oyunumuzu sahaya koyup, hem gelenlere zevk verecek bir oyunla skoru da almamız gerekiyor. Sadece 90 dakikada kötü oyunla 1-0’lık skorla galip gelmek beni mutlu etmez. Ben o anlayışta bir çalıştırıcı değilim. Hem skorla hem oyunla futbolseverler bizi alkışlamalı” dedi.
“Oyuncularıma güveniyorum, inanıyorum”
Zorlu bir fikstüre sahip olduklarını aktaran Kahraman, “Zorlu maçlar var önümüzde. Bu hafta Kadıköy daha sonra Salihli’ye gideceğiz, sonra Çiğli gelecek. İlk maç bize bir tokat oldu bundan ders aldık. Geçen hafta hayata geçiremediğimiz ne varsa bu hafta hayata geçireceğiz inşallah. 8-9 hazırlık maçı yaptık, 2 aydır beraberiz. Bizim bir oyun formasyonumuz var. Buna uygun oynamak zorundayız. Blok halinde oynayan bir yapıyla idmanlarda sergilediklerinin yarısını maçta sahaya yansıtırlarsa hedefimize ulaşırız. Ben oyuncularıma güveniyorum. Hepsine de inanıyorum. Bu hafta da taraftarlarımız yanımızda olacak. Onlar da geçen haftayı unutsunlar. O gün taraftarlarımıza da söyledim ben önüme bakarım, takımımızı desteklesinler. Pazar günü kötü bir başlangıç olsa onlar arkamızda olsunlar biz onları gururlandıracak futbolu oynayacağız” dedi.
“Şartlara uyum sağlayacağız”
Ödemiş Saraçoğlu Stadı’ndaki saha zemininin oyun formasyonuna çok da uygun olmadığını aktaran Kahraman şöyle devam etti: “Şartlar bu, böyle bir sahada oynamak zorundayız. Girişimler oldu ben de çok dile getirdim ama sonuçsuz kaldı. Ne olursa olsun şu an gerçeğimiz bu saha. Şartlara uyum sağlayıp taraftarlarımızın desteğiyle burada elimizden gelenin fazlasını sahaya yansıtacağız. Tüm taraftarlarımızı maçımıza bekliyoruz”
Başar Uçar
Bakmadan Geçme