'Değerlerin'- 7 Ödemiş Şehir!

Sevgili Ödemişli dostlarım, yine her seri yazımızda olduğu gibi kaldığımız yerden devam edelim. Belediye belgelerine ekleme...

Sevgili Ödemişli dostlarım, yine her seri yazımızda olduğu gibi kaldığımız yerden devam edelim. Belediye belgelerine ekleme ve çıkarma yapmadığımı bilmenizi isterim. Bu yüzden bazı yazılarda devam yanlışlığı olabilir.

İ. Hakkı Ayvaz Kent Müzesi Bedia Akartürk Sanat Müzesi:

Bedia Akartürk, 1941 yılında İzmir’in Ödemiş ilçesinde dünyaya geldi. Ailenin tek çocuğu olduğundan babasının soyadını hiç değiştirmeden Akartürk olarak devam ettirmiş ve gerçek adını hiç değiştirmemiştir. Bedia Akartürk, sanat hayatına yine doğup büyüdüğü İzmir’in Ödemiş ilçesinde 1950’li yıllarda kurulan Ödemiş Musiki Cemiyeti’nde başlamıştır. Daha sonra yaşını büyüterek İzmir Radyosu’nda çalışmaya başlayan sanatçı, dokuz yıl boyunca İzmir Radyosu’nda edindiği birçok tecrübenin ardından Ankara Radyosu’na geçmiştir. Sanatçı, sanat hayatını Ankara Radyosu’nda devam ettirmiş ve yine Ankara Radyosu’ndan emekli olmuştur. Özellikle o dönemde herkese nasip olmayan Paris Olympia’da muhteşem bir konser veren sanatçı, Türkiye’yi en güzel şekilde temsil etmiştir. Sanat hayatında altı sinema filmi ve sayısız birçok albüme imza atan sanatçı, Edirne’den Kars’a kadar tüm Türkiye’nin sevgilisi olmuştur ve yedi ilde fahri hemşehrilik unvanına layık görülmüştür. Bedia Akartürk, sanat yaşamı boyunca albüm çalışmalarına, yurtiçi ve yurtdışı konserlerine aktif olarak aralıksız devam etmiş ve hala etmektedir. Sanatçının sayısız birçok ödülü bulunmaktadır.

Belediyemizce düzenlenen ve İbrahim Hakkı Ayvaz ismi verilen kent müzesinin aileye ait tarihi belge ve bilgiler ile mekanın bir bölümü, Türk halk müziğinin güçlü yorumcusu Ödemişli Sanatçı Bedia Akartürk Sanat Müzesi olarak düzenlenerek 2008 Haziran ayında hizmete sunuldu. Bedia Akartürk Sanat Müzesi’nde Bedia Hanım’ın bugüne kadar almış olduğu ödüller, plaketler, çıkarmış olduğu plaketler, kasetler, gazetede çıkan haberleri, sanatçı dostlarıyla ve ailesiyle olan fotoğrafları, sahne kıyafetleri ve gittiği her yöreye ait yapmış olduğu bebekleri sergilenmektedir.

Müze, haftanın her günü ücretsiz olarak ziyaretçilere açık bulunmaktadır.

125. Yıl Kültürparkı;

72.000 metrekare rekreasyon alanında 10.000 metrekare yapay gölet, iskele çay bahçesi, 500 metrekare yüzme havuzu, sekiz dükkan, iki şelale, iki değirmen, yürüyüş ve koşu pisti, çocuk oyun alanları, pergoleler ve piknik alanlarını kapsayan 125. Yıl Kültürparkı, bölgemizdeki en önemli dinlenme alanlarından biridir.

Ödemiş Milli Fuarı;

Ödemiş Milli Fuarı, ülkemizin genel anlamda “milli” sıfatına sahip tek fuarıdır.

Bölgemizin ticari, sanayi ve zirai potansiyelinin sergilenerek tanıtılması, ticari, sanayi ve zirai alanlarda mamul ve mahsullerin piyasadaki gelişim ve yeniliklerinin teşhir edilip tanıtılması, kentin sosyal ve kültürel yapısının geliştirilmesi, turizmin hareketlendirilmesi, katılan kuruluşlar arasında bilgi alışverişinin sağlanması ve alıcı ile satıcının temasını sağlayarak iç ticaret imkanlarının tanıtılması amaçlanmıştır. Ödemiş Belediyesi tarafından her yıl 3 -13 Eylül tarihlerinde kurtuluş günü şenlikleri kapsamında düzenlenen Ödemiş Milli Fuarı’na tarım makine ve ekipmanları, çocuk kitapları fuarı, konserler, şiir dinletileri, söyleşiler ve sergiler eşlik ederek Ödemiş ve bölgenin ticari hayatına büyük canlılık getirmektedir.

Park Bahçe Dış Mekan Süs Bitkileri;

Ödemiş, süs bitkileri ve meyve fidancılığı üretiminde Türkiye’de söz sahibi.

Park, bahçe ve dış mekan bitki üretiminde Ödemiş, tüm yurt genelinde kendini tanıtmıştır. 2005 Kasım ayında ilk defa, organizasyonunda belediyemizin de bulunduğu 1.Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi düzenlenmiştir. Her yıl düzenlenen ve birçok üreticinin katıldığı sergiye ilgi son derecede yoğun olmuştur. Ayrıca ülke ihtiyacının %60’ı, bölgemizden karşılanmaktadır.

Küçük Menderes Havzası’nda her çeşit bitki türü değişik yaş gruplarında yetiştirilmektedir.

Sarıcılar

Yapraklılar

İbreliler

Çalı grubu

Herdem yeşil çalılar

Kalıcı ve mevsimlik çiçekler

Örtücüler

Engelsiz Kahve’de Neler Var?

Tekerlekli Sandalyeli Vatandaşlarımız İçin,

Giriş ve çıkış rampaları

Engelli tuvaleti

Görme Engelli Vatandaşlarımız İçin,

Kabartmalı Parkeler,

Kabartmalı (Braille Baskı) Menü,

Sesli Bilgisayar Programları,

Kahvemizin İçindeki Kütüphanemizde,

Engellilik Hakkında Yazılmış Çeşitli Kaynaklar

Engellilik Konusunda Çevrilmiş Yerli ve Yabancı Filmler (VCD ve DVD)

Sesli Kitaplar

Kahvenin İçinden Saracoğlu Stadyumu’na Açılan Kapı ve Özel Tribün

Kahve Bahçesinde Engelli Oyun Parkı

Engelsiz Kahve’de hem iç hem de dış mekanda engelli personel aracılığıyla hizmet verilmektedir.

Yarın yine kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kendinize ve kentinize iyi bakmanız dileğiyle.

Sevgiler…

Bakmadan Geçme