- Haberler
- Çevrimiçi sistem ile sudan tasarruf edilecek
Çevrimiçi sistem ile sudan tasarruf edilecek
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü İzmir, Manisa ve Uşak'ın su kullanımını takip edebilmek için çevrimiçi sisteme geçti....
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü; İzmir, Manisa ve Uşak’ın su kullanımını takip edebilmek için
çevrimiçi sisteme geçti. 67 ayrı noktada anlık ölçüm yapan “Debimetre Online Ölçüm
Sistemi” ile suyun etkin kullanımı hedefleniyor.
Proje için özel bir yazılım kullanıldığını kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker,
sistem ile suyun daha etkin kullanımını hedeflediklerini söyleyerek, ”DSİ 2. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki İzmir, Manisa ve Uşak’ta 67 ayrı noktaya ölçüm sensörleri yerleştirdik. Özel olarak geliştirilen yazılım ile bu sensörlerden verileri anlık olarak takip ediyoruz. Şu anda hangi bölgeye ne kadar su verdiğimizi dakika dakika takip edebiliyoruz” dedi.
Su, daha etkin kullanılacak
Proje sayesinde su politikalarının daha doğru şekilde oluşturulabileceğini belirten Eker, “Suyun önemi, dünyada her geçen gün daha da artıyor. Suyumuzu doğru zamanda, doğru şekilde ve tasarruf ederek kullanmalıyız. Vahşi sulamayı bir an önce terk ederek damla sulamaya yönelmeliyiz. Bu sistem sayesinde su politikalarını daha doğru şekilde belirleyebileceğiz.
Online Debimetre Ölçüm Sistemi ile Balçova İçme Suyu Barajı, Seferihisar Barajı Sulaması, Kavaklıdere Barajı Sulaması, Ürkmez Barajı Sulaması, Zeytinova Barajı Sulaması, Aktaş Barajı Sulaması, Beydağ Barajı Sulaması, Bademli Barajı Sulaması, Ataköy Göleti Sulaması, Özdere Barajı Sulaması, Savanda Barajı Sulaması, Tahtalı İçmesuyu Barajı, Gördes İçmesuyu Barajı Sulaması, Buldan Barajı Sulaması, Bağyolu Barajı Sulaması, Çatıca Barajı Sulaması, Sevişler Barajı Sulaması, Avşar Barajı Sulaması, Adala Regülatörü Alaşehir Sulaması, Ahmetli Sulaması, Turgutlu Sulaması, Sarıkız-Mesir Sulaması, Gediz Sulaması, Türkeli Sulaması, Bağlararası Sulaması, Yortanlı Barajı Sulaması, Çaltıkoru Barajı Sulaması, Güzelhisar Sanayi Suyu ve Sulaması, Alaçatı Barajı Sulaması, Karakızlar Barajı Sulaması, Menemen Sulaması, Kestel Sulaması projelerinde takip sağlayabileceğiz” ifadelerini kullandı.
Ece Köseoğlu
Bakmadan Geçme





