• Haberler
  • Genel
  • CEMİL TUGAY TV9'A KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE MESAJI VERDİ

CEMİL TUGAY TV9'A KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE MESAJI VERDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında TV9 ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Tugay, kadına yönelik şiddetin hem toplumsal hem de yapısal bir sorun olduğunu belirterek, yerel yönetimlerin bu mücadelede aktif rol üstlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dr. Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadınların sosyal hayatta daha güçlü, daha güvende ve daha görünür olması adına yürüttüğü projeleri hatırlattı. Kadın danışma merkezlerinden hukuki destek hizmetlerine, sığınma evlerinden farkındalık çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede hizmet verildiğini ifade etti.

Başkan Tugay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“25 Kasım yalnızca bir anma günü değildir; kadınların şiddetsiz, özgür ve eşit bir yaşam sürebilmesi için kararlı bir mücadelenin sembolüdür. Kadına yönelik şiddetin karşısında tüm gücümüzle durmaya devam edeceğiz.”

Bakmadan Geçme