Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve 13 kişi gözaltına alındı
Bolu'da yürütülen irtikap soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve belediye ile bağlantılı 13 kişi gözaltına alındı.
Özcan, gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurarak, “Jandarma tarafından gözaltına alındım” açıklamasını yaptı.
Soruşturma detayları
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, jandarma ekipleri sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Soruşturma kapsamında, belediyede görevli personelin kamusal görevi kişisel çıkar sağlamak amacıyla kötüye kullanıp bazı şirket sorumlularını zorladığı iddia ediliyor.
Savcılığın açıklamasına göre, gözaltı kararı verilen kişiler şunlar:
Tanju Özcan – Belediye Başkanı
Süleyman Can – Belediye Başkan Yardımcısı
Ali Sarıyıldız – Meclis Üyesi
Ergün Temel – Bolu Belediyesi Şirketi
Hakan Yılmaz – Zabıta Müdür Vekili
H. Ekrem Serin – Encümen Başkanı
Cahit Görüş – Meclis Üyesi
Buse Özkan – Meclis Üyesi
Mehmet Ağan – Meclis Üyesi
Naim Ayhan – Meclis Üyesi
Sinan Pekcan – Meclis Üyesi
Tahsin Arslan – Belediye Yazı İşleri Müdürü
Yasin Bargaç – İmar ve Şehircilik Müdür Vekili
Jandarma ekipleri, soruşturma kapsamında bazı ev ve iş yerlerinde de arama yaptı. Gözaltına alınan kişilerin işlemleri jandarmadaki merkezde sürerken, aranan dört kişinin de kısa süre içinde yakalanması bekleniyor.
Siyasi tepkiler
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuya ilişkin açıklamasında, “Bu hukuksuz uygulamaların milletin vicdanında yeri yoktur. Başkanımızın yanındayız” ifadelerini kullandı. Özel, soruşturmanın şeffaf ve hukuka uygun yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
Bolu’daki operasyon, belediye yönetimi ve yerel siyasette geniş yankı uyandırdı. Yetkililer, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü ve idari-hukuki sürecin devam ettiğini bildirdi.