• Haberler
  • BİRLİK: -GÖKÇEN’DEKİ ARAZİYİ SATIN ALMAKTAN VAZGEÇTİK 

BİRLİK: -GÖKÇEN’DEKİ ARAZİYİ SATIN ALMAKTAN VAZGEÇTİK 

 CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik, Tire Belediyesi&rsquonce satışa sunulan Gökçen&rsquodeki 42 dönümlük araziyi alma kararından...

 CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik, Tire Belediyesi’nce satışa sunulan Gökçen’deki 42 dönümlük araziyi alma kararından vazgeçtiklerini ve ihaleden çekildiklerini açıkladı. CHP İlçe Binası’nda basın toplantısı yapan Birlik, kararı kimsenin etkisi ve baskısı olmadan aldığını belirterek, AK Parti il ve ilçe başkanının konuyu saptıran değerlendirmeler yaptığını öne sürdü.

Birlik, “Tire Gökçen’de yapılan ihalede oğlum ve yeğenimin aldığı bu tarla çok büyük sorunmuş gibi gösterildi. 42 dönümlük arazi 1 milyon 280 bin liraya alındı. Son derece yasal olan ihale yasal değilmiş gibi gösterildi. Bu durumu da çözdük ve ihaleden çekildik. Yatırdığımız 32 bin lira teminatı da yaktık” dedi.

Oluşan tablodan rahatsız olduğu için satın almadan vazgeçtiğini kaydeden Birlik, vazgeçme kararını kimsenin etkisinde kalmadan kendisinin aldığını vurguladı.

Birlik şöyle devam etti: “Türkiye’nin değerlerini yok pahasına bir bir satan partinin ilçe başkanı, il başkanı bu konuyu saptırarak değerlendirmeler yaptılar, demeçler verdiler. AKP İl Başkanı ‘Cumhuriyet Halk Partisi sattı, Cumhuriyet Halk Partisi aldı’ diyecek kadar ufaldı. Yasal olan ihale için ufaldılar. Ben bunlarla böyle ufalamayacağım için sorunu kökünden bitirdim.

Ben Mehmet Birlik olarak bu noktaya mücadeleyle geldim. Hiç kimsenin etkisinde kalmadan politikamı sürdürüyorum. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun aldığım kararda bir etkisi yoktur. Sayın Kocaoğlu ile bir görüşmemiz oldu. Ama bu beni ikna edici bir konuşma değildi. Tarlayı aldığım için ‘Hayırlı olsun’ dedi. Benimle bir sorunun olmadığını söyledi.

Ben cuma gecesinden beri bu konuyu düşündüm ve sabah saat 10.00’da vazgeçtiğimi telefonla bildirip ihaleden çekildiğimi söyledim. Bunu duyan Sayın Kocaoğlu da Tire’deki toplantıda ayrı ayrı teşekkür etti. Ben de kendilerine teşekkür ediyorum beni onurlandırdığı için”

Bakmadan Geçme