Biberiye
Patlıcangillerden, Akdeniz çevresinde pek çok yetişen, küçük, kalınca, ensiz ve güzel kokulu bir bitki türüdür. İlkbaharın...
Patlıcangillerden, Akdeniz çevresinde pek çok yetişen, küçük, kalınca, ensiz ve güzel kokulu bir bitki türüdür. İlkbaharın sonu yaz başı gibi çiçek açan bitki, yapraklarını dökmez. Yaprakları ve çiçekleri geçmişten günümüze şifa bulmak için kullanılmıştır. Peki, bu bitkiyi nasıl kullanmalıyız? Biberiye balık, kırmızı et, tavuk, sebze yemeklerinde ve salatalarda kullanılabilir. Kurutulmuş yaprakları çay olarak tüketilirken, yemeklere baharat olarak da eklenebilir.
FAYDALARI NELERDİR?
Biberiye hafızaya karşı faydalıdır. Hafızayı geliştirmek ve beyin fonksiyonlarını arttırıcı etkisi vardır.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi vardır.
Biberiye migrene karşı uzun yıllardır kullanılmaktadır. Kaynayan biberiyenin buharı solunduğunda migren ağrılarına karşı iyi gelir.
Kas ve eklem ağrılarına karşı faydalıdır.
Çayının tüketilmesi iştahı keserek kolay kilo verilmesine yardımcı olmaktadır.
Kilo vermeyi sağlar.
Biberiye çok güçlü anti kanser bileşeni olarak bilinen karnosal içermektedir. Bu konuyla ilgili olarak yapılan bilimsel araştırmalar kanserin önlenmesinde yardımcı olduğunu ortaya koymuştur.
İdrar söktürücü özelliği vardır.
Ağız kokusunu giderir.
Karaciğer için faydalıdır. Karaciğerin fonksiyonel bir şekilde çalışmasını sağlar.
Mineral ve vitamin bakımından zengin içeriğe sahiptir.
Gebelik döneminde tüketimi
Gebelik döneminde aşırı biberiye tüketiminden kaçınılmalıdır. Çünkü uterus kon traksiyonuna yol açarak, düşük yapmaya neden olabilir. Ayrıca emzirme döneminde de fazla tüketiminden kaçınılmalıdır.
Bakmadan Geçme





