Belediyemize Öneriler
Yeni Büyükşehir yasası ile İlçe belediyelerimizin faaliyet alanı daha çok sosyal ve kültürel alana kaydı. Bu...
Yeni Büyükşehir yasası ile İlçe belediyelerimizin faaliyet alanı daha çok sosyal ve kültürel alana kaydı. Bu bağlamda bazı öneriler:
İlçemizde her an yeni bir yuvanın temelleri atılmakta… Bizlere emanet olan çevrenin ve yeşilin korunmasına farkındalık oluşturmak için belediyemizce ağaçsız bir alanın tespit edilerek her evlenen çiftten kendi adlarının yazılacağı bir çift fidanın dikilmesi için öneri sunulsa… Hatta bir yıllık bakım masrafı dâhil olsa ve adına “Mutlu Yuva Ormanı” denilen yeni bir yeşil alan ilçemize kazandırılsa… Çiftler, bu mutlu günde böyle güzel bir teklifi geri çevirmeyecekler ve mutluluklarını kendi adlarına dikilmiş fidanlar ile zenginleştireceklerdir. Bebekleri olunca onlar içinde dikilebilir.
Evlilik müessesi kurulması kadar devamı da son derece önemli… Belediyemizce her evlenen çifte, evliliğin saadetine matuf kaynaklar ile milli, manevi ve kültürel değerlerimizi sunma adına Milli Eğitim ve Diyanet ile koordineli olarak bir “Aile Seti”nin hediye olarak takdim edilmesi çok anlamlı olur.
Bizlere emanet olan tabiatın korunması için geri dönüşüm kültürünün yaygınlaşması önemli… Özellikle yeni yetişen çocuklarımıza bunun aşılanması daha da önemli… Bunun için her bir okulumuza kartlı sistemle çalışan adına “Çevre Dostu Makina” denilen düzeneklerin yerleştirilmesi… Öğrencilerin çöpe atacakları plastik, cam ve metal kutuları “Çevre Dostu Kart” ı kullanarak biriktirdikleri puanlar ile belediyemizden ve okul kantinlerinden, çikolatadan tutunda bisiklete kadar hediyeler kazansalar… Böylece evlerimizde ve okullarımızda geri dönüşüm hayatımızın bir parçası olabilir…
Sorumlu vatandaşlık anlayışı, istenilen düzeyde olmadığından belediyemizce görevi sadece ilçemizde gezmek olan bir görevli tayin edilmeli. Hatta bu görevli emekli bir öğretmenimiz veya bir gönüllümüz de olabilir. Bu görevli gezerken sağda ve solda gördüğü olumsuzlukları anında ilgili birime ileterek sorunun anında çözülmesini sağlamada belediyemizin gören gözü olmalıdır.
Eğer her esnafın dükkânının önüne park etmek o esnafa ait ise Avrupa’daki uygulama gibi esnaflarımız, belediyemizden mekânlarının önlerini belediyen kiralasınlar. Ve oraya bir işaret konulsun ki vatandaşta esnaf vergisini ödüyor desin. Gereksiz tartışmanın önüne geçilsin.
Tamamı düz bir arazi üzerine oturan ilçemizde, çevre sağlığının ve sağlıklı yaşamın temini adına özellikle yeni açılan caddelerimizden başlayarak bisiklet yollarının yapılması… Ve bunun teşvik edilmesi…
Ahrandı Mezarlığı’na giden yolun durumu… Allah korusun ziyarete gidenler ziyaretlerini istemeyerek de olsa yolun darlığı ve düzensizliği nedeniyle kalıcı hale getirebilirler. Bu yolun düzenlenmesi…
Şehir içinde yapılan kasisler maalesef bizim kurallara uymadığımızın bir göstergesi… Ancak bu kasisler yapılırken kurallara uyuluyor mu? Yani genişlik ve yüksekliklerinde TS 6283 standardında belirtilen esaslara uyuluyor mu? Bazen Motokros’a andırıyor…
Biz, ilk emri ”oku!” olan güzel dinimizin mensuplarıyız. Ehli kitap bir ümmetiz. İlçemizde olsun diye değil, yaşam merkezi kütüphanelerimiz olsa… Ferah ve iç açıcı bir dizayna sahip… Güngörmüş büyüklerimiz çay ve kahvelerini sohbet eşliğinde orada yudumlasalar… Anaokulu formatında eğitici oyun alanları olsa ve anneler çocuklarını alıp soluğu orada alsalar, kitap tadında ve kokusunda çocuklar oynasa, anneler muhabbete doysa… Görevlileri kızmayı ve surat asmayı bilmeseler…
Kitap ehli olsak… Kitap koksak…
Dertlerimize devayı kitaplarda da arasak…
İçimize değil kitaplara kapansak…
Kitap gibi dost olsak ne güzel olur. Selam ile…
Bakmadan Geçme




