Okul yönetiminin koordinasyonunda ve mahalle halkının desteğiyle düzenlenen 1000 kişilik iftar programı, birlik ve dayanışmanın güzel bir örneği oldu.
Okul Bahçesinde Bin Kişilik Sofra
10 Mart akşamı gerçekleştirilen programda okul bahçesinde kurulan uzun iftar sofralarında öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli bir araya geldi. Okul Müdürü Selahattin Özbudak’ın ev sahipliğinde düzenlenen programda mahalle sakinleri aynı sofrada buluşarak Ramazan’ın paylaşma ve dayanışma ruhunu birlikte yaşadı.
Çocuklara Geleneksel İkramlar
İftar öncesinde çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi. Okul bahçesinde miniklere Osmanlı macunu ve pamuk şeker ikram edildi. Geleneksel lezzetlerle renklendirilen etkinlik, eski Ramazan geleneklerini hatırlatırken çocukların neşesi geceye ayrı bir renk kattı.
“Biz Büyük Bir Aileyiz”
Programda konuşan Okul Müdürü Selahattin Özbudak, Ramazan ayının paylaşma ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Ramazan; sabrın, paylaşmanın ve kardeşliğin en güzel hissedildiği zamanlardan biridir. Bademli Ortaokulu olarak öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle büyük bir aileyiz. Bu akşam kurulan bu sofrada birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gördük. Emeği geçen herkese ve davetimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.”
Okul, Aile ve Mahalle Aynı Sofrada
Yaklaşık 1000 kişinin aynı sofrada oruç açtığı program, mahallede büyük ilgi gördü. Katılımcılar, okul yönetimi ve emeği geçenlere teşekkür ederken bu tür etkinliklerin hem mahalle kültürünü hem de okul-aile bağlarını güçlendirdiğini ifade etti.
-
Selahattin Özbudak
-
Okul Bahçesinde Bin Kişilik Sofra
-
Çocuklara Geleneksel İkramlar
-
Biz Büyük Bir Aileyiz
-
Okul
-
Aile ve Mahalle Aynı Sofrada