B12 Plus İçerikleri (tekraren) -1!
Merhaba Yeni girilen aya yine seri bir konu ile başlamak istedim ancak siz okurlardan gelen ısrarlı...
Merhaba
Yeni girilen aya yine seri bir konu ile başlamak istedim ancak siz okurlardan gelen ısrarlı istek üzerine, takibinde zorlandıklarını söyledikleri ve eksikliğinde Önemli Rahatsızlıklara sebebiyet veren KOBALAMİN B12 diye de bilinen B12 Vitaminini, Onemore B12 Plus içerisinde bulunan bileşenleri ve ayrıntılarıyla tekraren anlatmak istiyorum.
Umuyorum, bir nebze de olsa bazılarınıza hem bilgi, hem sağlık hem de varlık manasında dokunuyorumdur.
Mümkünse yazdıklarımı; gazeteden takip edenler sayfaları keserek, internetten takip edenler de bilgisayarlarının masa üstlerine kopyalayarak dosyalarlarsa, aradıkları ve akıllarına takılan konuları bulmaları daha kısa sürede olacaktır. (naçizane tavsiyemdir.) Ama her zaman söylediğim gibi; bana birebir ulaşmanız en hızlı ve en doğru yoldur. İletişim bilgilerim sayfada mevcuttur.
—- dedikten sonra gelelim yine B12 Plus içeriklerine;
u İçindekiler:
1. Vitamin B12
2. Vitamin B1
3. Vitamin B3
4. Vitamin E
5. Vitamin C
6. Folik Asit
Vitamin B12;
1- B12 Vitamini, en büyük ve en karmaşık vitaminlerden biridir. B-12 vitamininin karmaşıklığı, kobalt metal iyon içeren tek vitamin olması gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Bu vitaminden söz ederken “kobalamin” teriminin kullanılmasının nedeni budur.
2- Kırmızı kan hücrelerinin üretimi için B12 vitaminine gereksinim vardır. B12 yetersizliğinde kırmızı ve beyaz kan hücrelerinin yapısı bozulur ve sayısı azalır.
3- B12 vitamininin ana görevi, (diğer görevleri yanında) kırmızı kan hücresi üretimi ve merkezi sinir sisteminin korunmasıdır.
4- B12 vitamini de suda çözünen bir vitamindir. Suda çözünen vitaminler direk kana karışır yani karaciğere uğramaz.
5- B12 vitamini vücudumuz tarafından üretilememektedir, bu nedenle dışarıdan hazır gıda yoluyla alınabilen bir vitamin grubudur.
************
6- B12 vitamini beynin ve sinir sisteminin normal işleyişinde ve alyuvarların oluşumunda hayati bir rol oynar. Ayrıca, DNA’nın düzenlenmesi ve sentezlenmesine yardımcı olur.
7- Vücuttaki her hücrenin metabolizması için gereklidir ve yağ asitleri ve enerji üretiminin sentezinde rol oynar. İnsan vücuduna folik asidi emmeye yardımcı olarak, enerjinin serbest bırakılmasını kolaylaştırır.
8- İnsan vücudu her dakika milyonlarca kırmızı kan hücresi üretir ancak B12 vitamini olmadan hücreler düzgün şekilde çoğalamaz. Bir kişinin vitamin B12 seviyeleri çok düşük olursa, alyuvarların üretimi azalır. Alyuvar sayısı düştükçe anemi (kansızlık) ortaya çıkar.
9- Vücudu genel bir denge ve rahatlığa erdirir. Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlayarak, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde çok ciddi bir destektir.
*************
10- B12 vitaminini gereğinden fazla almak gibi bir durum söz konusu değildir. Çünkü B12 vitamini suda çözünen vitaminler arasındadır ve vücut ihtiyacı olanı aldıktan sonra fazlasını idrar yoluyla sistemden atar. Bu nedenle düzenli olarak alınmalıdır.
11- Eğer hücrelerinizin ihtiyacını karşılayacak kadar B12 vitamininiz yoksa kan hücrelerinin üretimi yavaşlar, üretilen hücreler de kalitesiz, güçsüz olur.
12- Sinir hücreleri yeteri kadar B12 vitamini bulamazlarsa “bilgi oluşturma, üretme, saklama ve aktarma” süreçlerini aksatmaya başlar. Kısacası B12 vitamini eksikliği önemlidir.
13- Önemlidir: B12 vitaminini biz üretemeyiz. Onu mutlaka dışarıdan yiyeceklerle alıp mide-bağırsak sisteminden problemsizce geçirerek vücudumuza kazandırmak zorundayız.
14- B12’nin temel kaynağı hayvansal proteinlerdir. her gün yediğiniz gıdaların çoğunda (şekerli, unlu gıdalar, tahıl ve bakliyat grubu, sebze ve meyveler) zerre kadar B12 vitamini bulunmaz. Eğer yeteri kadar B12 vitamini kazanmaktan söz ediyorsak ihtiyacımız “hayvansal gıdalar” ile karşılamak zorundayız.
*************
15- Önemlidir: B12 olmadan sağlığımızı koruyamaz, hasta oluruz. Vücut bu vitamini gıdalar ya da besin takviyeleri ile alıp karaciğerde depolar. Hücreler B12’ye ihtiyaç duyunca da karaciğerdeki depo devreye girer. Ama bu “depolanmış/rezerv” B12’nin de bir sınırı vardır.
16- Deponuz tıka basa dolu da olsa yerine yenisi konulmadığında en çok iki yıl yeter! Beslenme sisteminizde yeteri kadar B12 vitamini var mı, bedeniniz gıdalardaki B12’den kâfi oranda faydalanıyor mu bir araştırın.
17- Yıllık sağlık taramalarınıza B12 ölçümlerini de ekleyin.
18- Yaşlılık, bütün hayatınızı temize çektiğiniz harika bir dönemdir. Bu değerli zaman dilimini mutsuz ve sorunlu geçirmeniz ciddi bir kayıptır. Yaşlılıkta B12 eksikliği kendiliğinden oluşan doğal ve beklenen bir durumdur.
19- Önemlidir: Nasıl cildiniz kırışıyor, saçlarınız beyazlıyorsa, mideniz de eski marifetlerini kaybeder ve B12 emilimi için gerekli olan maddeleri üretemez hale gelir. Dolayısıyla yaşlılığa bağlı yorgunluk, unutkanlık ve uyku sorunları artar.
*************
20- Bağırsaklarımızda da bir miktar B12 vitaminini oradaki probiyotik bakteriler vasıtasıyla üretebiliyoruz ama bu bize yetmiyor.
21- B12 vitamini anemi hastalığını önlemek için gereklidir, alyuvar üretiminde folik asitin(B9) düzenlenmesine yardım eder ve demir kullanımına yardımcı olur. Doğru sindirim, besinlerin alınması, protein sentezi, karbonhidrat ve yağ metabolizması için gereklidir.
22- B12 vitamini sinir tahribatını önler, doğurganlığı sağlar, hücre oluşumunu ve uzun yaşamasını sağlar, sinir uçlarının normal gelişimini kolaylaştırır, hafızanın güçlenmesine ve öğrenmeye yardım eder.
23- Enerji seviyelerinin korunmasına yardımcı olur
24- Bellek kaybını önler ve Nörodejeneratif hastalık riskini düşürür.
25- Sinirsel iletişim hızını artırır ve sinir sistemin düzgün işlevine yardım eder.
26- Kalp sağlığının korunmasında rol oynar
27- Sağlıklı ciltler ve saçlar için gereklidir.
28- Sindirime yardım eder
29- Sağlıklı gebelik için gereklidir.
30- Kanserin önlenmesine yardımcı olur
31- B12 vitamini, bir hidrojen alıcısı olarak koenzim (zehirli maddeleri vücuttan temizleme görevi gören antioksidan bir enzimdir.) görevi yapar ve çeşitli metabolizma faaliyetleri yürütür. En önemli işlevi belki de gen kopyalanmasında koenzim olarak fonksiyon göstermesidir. Bu sayede B12 vitaminini iki önemli görevi olduğu söylenebilir: büyümeyi ve eritrositlerin (alyuvarlar) oluşumunu hızlandırma.
32- Önemlidir: B12 Vitamini B grubu vitaminlerinden olup suda çözünen bir vitamindir. Vücutta depolanamaz bu yüzden sürekli beslenme veya takviye yoluyla alınması gereklidir. B12 Vitamini alyuvar üretimi, DNA üretimi, hücre çoğalması gibi çok önemli konularda rol oynar. Bu yüzden eksikliği ciddi sonuçlara neden olabilir. B12 Vitamini Eksikliğinin en önemli belirtisi kansızlık diye bilinen anemi dir.
Eksiklik durumu;
• Zayıflık, başın çarpıklığı
• Kalp çarpıntısı ve nefes darlığı
• Soluk cilt
• Tatlı dil
• Kabızlık, ishal, iştah kaybı veya gaz; sindirim bozuklukları
• Uyuşukluk veya karıncalanma gibi sinir problemleri, kas güçsüzlüğü ve yürüme sorunları
• Görme kaybı, göz bozuklukları
• Depresyon, hafıza kaybı veya davranış değişiklikleri gibi zihinsel sorunlar
• Yürüme bozukluğu, denge kaybı
• Kronik yorgunluk, bayılmalar,
• Mide bulantısı, kusma, fazla gaz çıkarma baş dönmesi, uyku hali,
• Karaciğer büyümesi, halüsinasyonlar, baş ağrıları, dil enfeksiyonu, huzursuzluk, hafıza kaybı, sinirsel bozulmalar,
• Kansızlık, kulaklarda çınlama, omurilik yıpranması gibi rahatsızlıklar görülebilir.
Vitamin B1 – Tiamin
1- Tiamin olarak da adlandırılan B1 vitamini, gıdaları enerji için metabolize etmek ve uygun kalp ve sinir fonksiyonunu sürdürmek için vücut tarafından kullanılan bir koenzimdir.
2- B1 vitamini karbonhidrat metabolizmasında rol oynar. Karbonhidratları parçalayarak vücuda enerji temin eden glikoza dönüşmesini sağlar.
3- Kalp ve merkezi sinir sistemi enerji ihtiyacını karbonhidrat metabolizmasından karşılar.
4- Protein sentezi, beyin ve sinir sistemindeki pek çok hayati fonksiyonun yürütülmesi gibi konularda görev alan önemli bir vitamindir
5- B1 Vitamininin Yararları, vücudun proteinleri kullanabilmesini, karbonhidratlardan enerji üretimini sağlamasıdır.
6- Ayrıca, beyin fonksiyonları ve sindirim sistemi için gereklidir.
7- B1 Vitamini kan hücrelerinin ve sağlıklı bir dolaşım sistemin oluşumuna yardımcı olur.
8- Kalp ve sindirim sisteminin, kaslarının korunmasında rol alır
9- Sağlıklı bir metabolizma sağlar
10- Sinir hasarını önler
11- Kardiyovasküler sistemi düzenler
12- Bağışıklığı arttırıyor
13- Alkolizmi tedavi eder, sigara ve alkolün olumsuz etkilerine karşı koruyucu etki gösterir.
14- Beyin bozukluklarını önler
15- Öğrenmeyi geliştirir
16- Kavrama ve öğrenme kapasitesi üzerinde olumlu etkide bulunur.
17- Olumlu olmaya yardımcı olur
18- Doğum kontrol ilaçları ve antibiyotikler vücuttaki B1 oranının düşmesine neden olur.
19- VitaminB1 sağlıklı bir sinir sistemi için gereklidir. B1 vitamininin en önemli eksiklik nedeni alkoldur.
Eksiklik durumu;
• Depresyon, huzursuzluk,
• Kas güçsüzlüğü
• Konsantrasyon güçlüğü,
• Bellek zayıflığı,
• Çabuk kızma,
• Ayaklarda karıncalanma,
• Çarpıntı,
• Kabızlık gibi belirtiler görülebilir.
• Kalp kaslarının zayıflamasına
• Dolaşım sistemi bozuklularına
• Sindirim sisteminde sorunlara
• Beriberi hastalığına neden olabilmektedir
• Enerji kaybı, yorgunluk
• Bacaklarda uyuşukluk
• Unutkanlık
• Kas krampları
• Kabızlık
• Göz sorunları
• İştahsızlık
Kaldığımız yerden devam etmek üzere, yarına kadar sağlık ve huzurla kalın inşallah…
Sevgiler
Bakmadan Geçme

TV9, İzmirli Gazetecilerle Birlikte Rize Turuna Katıldı

TV9, Geleneksel Lezzetleriyle Bilinen Rize Değirmeni’nde

ÖDEMİŞ’TE 3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Ödemiş Devlet Hastanesi’nde Mayıs Ayında Mesai Dışı Poliklinik Hizmeti Devam Ediyor

Ovakent, Ödemiş’in “İkinci Birgi”si Olabilir mi

Suç Makinesi Sonunu Buldu