B12 Plus Eksikliğine Lütfen Dikkat! -3
B12 Plus Vitamin B12 Vitamin B1 Vitamin B3 Vitamin E Vitamin C Folik Asit Folik Asit...
B12 Plus;
- Vitamin B12
- Vitamin B1
- Vitamin B3
- Vitamin E
- Vitamin C
- Folik Asit
Folik Asit – B9
Eksiklik durumu;
- Yorgunluk
- Enerjisizlik(letarji)
- Baş dönmesi, Bayılma hissi
- Kolayca nefessiz Kalma
- Baş ağrıları
- Kalp atışının kolayca hızlanması (çarpıntı)
- Tat duyusunun değişmesi ve azalması
- Kulaklarda çınlama
- Soluk cilt
- Ellerde Uyuşma
- Ayaklarda Uyuşma
- Depresyon
- Bağışıklık sisteminin zayıf olması ve sık hasta olmak
- İştahsızlık
- Saç dökülmesi
- Kilo kaybı
- Çabuk üşüme
- Erken saç beyazlaması
- Kronik yorgunluk
- Kabızlık , şişlik
- Kansızlık
- Bebeğin büyümesi de dahil olmak üzere gebelik ve bebeklik dönemindeki gelişimsel problemler
- Ağız içinde pamukçuk
- Dilde şişme
- Cinsel isteksizlik
- Sinir, asabiyet ve erken kızma
Önemlidir: B12 Plus, içeriğindeki zengin B vitaminlerini, enjeksiyon yönteminden sonra en etkili olan Transdermal Teknoloji ile vücuda entegre eder.
Böylelikle, hassas bir yapıya sahip olan B vitaminleri, vücuda kayıpsız bir şekilde entegre edilir.
- B1 : % 80 pişirmede yok olur ( 40 °C de başlar)
- B6 : % 50 pişirmede yok olur
- Folik Acid: % 100 pişirmede yok olur
*İnsanların % 98 inde Folic Acid yok kadar az (WHO)
- B12 : Vücutta Folik Asit olursa %100 çalışır!
- B3 : Eksikse, karbonhidratlar trigliseride dönüşür.
Yukarıdaki tablo, aslında sağlıklı beslenemediğimizin ve de faydalı ürünler de olsa pişirilme aşamasında sadece posa yediğimizin açık bir göstergesidir. Ve dolayısıyla yediğimiz içtiğimizin yanında, bunları ne şekilde tükettiğimiz de önemli. Hoş ne acıdır ki, gelişen ve glonballeşen dünya düzenin de ilk değer insandan önce rant ve para olduğundan. Kıymet adı da şekli de zamana yenildi maalesef.
Yine de B12 hakkında kısa ve özet bilgi ve de hangi besinlerde var, görelim isterseniz.
B12 vitamini
Bağırsak bakterileri tarafından sentezlenebilen B12 vitamini, vücutta depolanabilir ve su içerisinde çözülebilir. Vücut için bir mucize kaynağı olan bu vitamin, bitkisel kaynaklı besinlerde değil hayvansal kaynaklı besinlerde bulunur. Kırmızı kan hücreleri yapımı için oldukça gereklidir. Ayrıca sinir sisteminin çalışmasında da rol oynar.
B12 vitaminin faydaları
•Protein metabolizmasının çalışmasını sağlar.
•Doğurganlığı arttırır.
•Hücre oluşumunu hızlandırır.
•Bağışıklık sistemini güçlendirir.
•Sinir uçlarının gelişmesini destekler.
Deniz ürünleri
B12 vitamini içeren gıdalar arasında balık yumurtası birinci sırada gelir. Sadece 50 gram balık yumurtasında, günlük B12 vitamini ihtiyacının yaklaşık 5 katını karşılama kapasitesi mevcuttur. Bunun dışında, mutfaklarda pek fazla tercih edilmeyen ancak B12 vitamini bakımından oldukça zengin bir diğer gıda ise ahtapottur. Ahtapottan 15 gram tüketmek, günlük B12 vitamini ihtiyacının tamamını karşılamaya yetecektir. B12 vitaminine başka deniz ürünleri örneği vermek gerekirse bu örnekler için uskumru, somon ve ton balığını da saymak mümkündür.
Et
Kuzu ciğeri, dana ciğeri, sığır ciğeri, hindi ciğeri, ördek ciğeri ve kaz ciğeri sırasıyla en çok B12 vitaminine sahip gıdalardandır. 100 gram et tüketilerek B12 vitamini ihtiyacının yarısından fazlasını karşılanabilir.
Yumurta ve peynir
Peynir çeşitleri B12, protein ve kalsiyum içerir. B12 vitamininin,bulunduğu peynir çeşidine göre miktarında farklılıklar görülebilir. 100 gram beyaz peynirin kazandırdığı 1/3’lük B12 vitamini, başka peynir çeşitlerinde daha az veya daha fazla olabilir.
Yarın yine kaldığımız yerden devam etmek üzere, sağlık ve huzurla kalın inşallah…
Sevgiler
Bakmadan Geçme





