• Haberler
  • Aydın, 'marka şehir' vurgusuyla başvuru yaptı

Aydın, 'marka şehir' vurgusuyla başvuru yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir'in 8 ilçesindeki aday adaylığı sürecinin son gününde Ödemiş'te veteriner hekim Mustafa Aydın,...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’in 8 ilçesindeki aday adaylığı sürecinin son gününde Ödemiş’te veteriner hekim Mustafa Aydın, belediye başkanlığı aday adaylığı dosyasını sunarak resmen başvuru yaptı.

CHP Ödemiş İlçe binasında İlçe Başkanı Mehmet Kiremitçi’ye dosyayı sunan veteriner hekim Mustafa Aydın, partililerin katılımıyla basın açıklaması yaptı. Ödemiş’i köy köy tanıyan ve tabandan gelen bir isim olması itibariyle halkın sorunlarını ve beklentilerini iyi bildiğini ve bu alanda önemli bir birikime sahip olduğunu söyleyen Aydın, Ödemiş’i marka bir şehir haline getirmek istediğini ifade etti.

“Üretiyoruz ama satamıyoruz”

Küçük Menderes havzasının yaşadığı sorunların ortak olduğuna dikkat çeken Aydın, “Çalışmaktan, ekonominin iyi olması için üretmekten bahsediyoruz. Küçük Menderes üreticisi üretiyor ama satamıyor. Katma değer yaratamıyor. Bugün belediyelere bakın herkes bir iş beklentisi içinde. Temeldeki problemimiz bu, ceplerimizdeki paralar kurudu. Bunların çözümü adına üretimin sınıflandırılması ve marka değer yaratarak pazarlanması adına projeler üretip işsizliğe çözüm getirebiliriz” dedi.

Sosyal refah için projeler

Belediyenin önderliğinde sivil toplum kuruluşları ve kooperatifleri birleştirecek bir anlayışa ihtiyaç olduğunu vurgulayan Aydın, “Marka oluşturmak zor mu? Eskidenmiş o belediyeler park yapacak, bahçe yapacak. Geçelim bunları. Belediyeler artık insanlarının sosyal refahı için ekonomiyi direkt etkileyecek oluşumlarda yer almalı” dedi.

Aydın, “Niçin sularımız boşa gidiyor? Dışarıdan tüccar geliyor, dizi çekecek ekipler geliyor. Kalacak bir tane otelimiz yok. Trafik büyük bir problem. Çarşıda araç park etmek için yarım saat yer arıyorum. Bu belediyenin çözüm bulması gereken bir konudur. İstiklal Caddesi’ne bak bir tane araba yok. Ne var nostaljik tramvaylar var. Trafiği kaldıralım, bunları yapabiliriz. Yeraltına otoparklar yapalım. İzmir’de Fuar’ın altı otopark biz niye yapamayalım bunları?” diye sordu.

Geçimi tarım ve hayvancılığa dayalı Ödemiş’te halkın yaşadığı sorunları aktaran Aydın, tarım ve hayvancılıkla yakalanabilecek kalkınma konusunda projelerinin hazır olduğunu söyledi.

“Bütün dünyanın gözü Küçük Menderes’te”

Küçük Menderes havzasının tarım, gıda, enerji ve su savaşları açısından kritik bir konumda olduğunun altını çizen Aydın, “Bozdağ’da Gölcük’te rüzgarımız var güneşimiz var. Güneş panelleri koyalım, rüzgar türbinleri koyalım. Bunlar projedir, enerjini kendin üret. Niye dışarı bağımlı olalım? Bütün dünyanın gözü Türkiye’de ve Küçük Menderes’te ama marka olamıyoruz.

“Umudumuz ve enerjimiz var”

Bunun sebebi yöneticilerin yetersizliğidir. Ben artık kenarda durmamın bir anlam ifade etmediğini gördüm. Düşüncelerim var projelerim var. Proje olmadığı sürece, istihdam yaratmadığımız sürece biz burada rahat nefes alamayız. Bu sosyal belediyeciliği de Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında oluşturacağımızı düşünüyorum. Mustafa Kemal’in de dediği gibi, ‘Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır’. Bizim umudumuz var, enerjimiz var. Altı Ok’u Ödemiş Belediyesi’ne dikmek başlıca görevimizdir” şeklinde konuştu.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme