YILIN SON TURFANDA KİRAZI GÖLCÜK YAYLASINDAN.

 İlhan Biçer – Sezonun son turfanda kirazları Ödemiş&rsquoin Gölcük Yaylasından toplanıyor. Sezonda 150 ton kiraz üretilen...

 İlhan Biçer – Sezonun son turfanda kirazları Ödemiş'in Gölcük Yaylasından toplanıyor. Sezonda 150 ton kiraz üretilen Gölcük Yaylası'nda son turfanda kirazların hasadı yapılıyor.

Her yıl Gölcük Yaylasından alım yapan Tüccar Ekrem Vural, Gölcük'ün kiraz üretimi açısından biçilmiş kaftan olduğunu vurgulayarak, 'Her yıl Gölcük Yaylasından kiraz almaktayım. Bu senede Gölcük Yaylası'nda 150 ton kiraz üretildi. Bunun 130 tonunu ben aldım. Aldığım kirazları burada işleyip, İstanbul'a gönderiyorum. İstanbul'dan da çeşitli ülkelere ihraç ediliyor. Kiraz sezonu yaklaşık 50 gün sürüyor. Kirazın toplanması ve işlenmesi için günde 60-70 işçi çalışıyor.

Gölcük'te üreticiler kiraz bahçelerine yeterince bakamıyor. Bakamadığından dolayı kirazın kalitesi ve rekoltesi düşüyor. Üreticilerin kiraz bahçelerine biraz daha önem vermelerini tavsiye ediyorum' dedi.

Bakmadan Geçme