Yeşil çayın sağlığa faydaları
Yeşil çayın beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına katkısından yağ kaybına, kansere karşı mücadeleye kadar birçok...
Yeşil çayın beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasına katkısından yağ kaybına, kansere karşı mücadeleye kadar birçok hastalığa faydası vardır. Kısaca yeşil çay, yeşil bir sıvıdan daha fazlasıdır. Bilim adamları, yeşil çayın kan basıncı değişikliklerine daha iyi dayanmaları için damarların cephelerini güçlendirdiğini ispatlamışlardır. Bunun yanında kalp hastalıklarının birincil nedeni olan kan pıhtılaşmasına karşı etkilidir.
Yeşil çay, kandaki yüksek kolesterolü giderir ve kolesterol seviyesini normalde tutar. Metabolizmayı güçlendirir. Yeşil çayda bulunan polifenol yağ, oksidasyonu ve vücudunuzun aldığı gıdalar içerisindeki kalori seviyesinin dengelenmesini sağlar. Bununla birlikte bağırsakların çalışmasına yardımcı olduğundan dolayı daha kolay kilo verilmesini sağlar. Yeşil çay, kan şekerinin yükselişini durdurur ve şeker seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olur. Bu özelliği ile ayrıca diyabet yüzünden meydana gelebilecek diğer hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Yemek borusu kanserine yakalanma oranının düşürür. Yemek borusuna zarar vermek isteyen kanser hücrelerine başlangıç seviyesinde hayat hakkı tanımaz. Hastalığının yayılmasını sağlayan kanser hücrelerinin hızını azaltır. Bunun yanı sıra hassas dokulara zarar vermeden genel olarak kanser hücrelerini öldürür.
Ece Köseoğlu