Yazar ile yazıcı

'İlkeli yaşamak, hayatın her alanında elzemdir fakat kaliteli siyasette ziyadesiyle önemlidir.' diye noktayı koyduğu 'Rasyonel Siyaset'...

'İlkeli yaşamak, hayatın her alanında elzemdir fakat kaliteli siyasette ziyadesiyle önemlidir.' diye noktayı koyduğu 'Rasyonel Siyaset' başlıklı son yazısı, (*) Fransız filozof Réne Descardes'in 'Tanrı, aklı boşuna yaratmadı' özlü cümlesiyle başlamıştı.

Kimden mi söz ediyorum?

Küçük Menderes Gazetesi köşe yazarı Ümran Yalçın Akboğa'dan. Birlikte okurlarımıza sesleniyoruz nice zamandır. Kendisiyle hiç yüz yüze gelme fırsatım(ız) olmadı. Köşesinin okuru olarak haftada iki gün buluşuyorduk. Beğenilerimi çoğunlukla mesaj göndererek iletiyordum.

Akboğa; sözcüğün tam anlamıyla yazardır. Yazıcı değildir!

Şöyle ki hangi konuya el atarsa atsın önce kendini hazırlar. Ciddi ciddi araştırır. Kaynakları tarar. Danışır çevresine. Sonra yeterli bir noktaya geldiğinde alır eline kalemi. Ya bir düşünürden ya da bilgeden özlü cümle seçer. Başlar sıcacık cümleleri kurmaya. Artık Akboğa'nın rehberliğinde akılı önceleyen düşünce yolunda ilerlersiniz. Sıkılmazsınız. Anlamakta zorlanmazsınız. Farklı bir açıyla konuya dalarsınız. Yer yer katılmadığınız noktalar olsa da engin bir hoşgörüyle devam edersiniz.

2020 Kasım'ında sağlık sorunları nedeniyle yazılarına ara verdi. Ben böyle düşünmek istiyorum çünkü benim gibi has okurları hasretle yazmasını bekliyor.

Çeyrek yüzyıl yazma uğraşısı vermiş Akboğa. Artık kalem, altıncı parmağı olmuştur! Yazarak düşünmekten bir an olsun geri durmuyordur. Ben bunu hissediyorum.

Eğer yazıcı olsaydı çoktaaaaaan bırakmıştı. Düşürmüştü kalemi elinden. Boş bırakmıştı beyninin kıvrımlarını. Küsmüştü ak kağıda.

Akboğa; sözcüğün tam anlamıyla yazardır. Yazıcı değildir!

Çeyrek yüzyıllık yazarlığının sonlanmasına gönlüm hiç razı değil!

Bilmesini istiyorum.

Sağlık ve esenlik dolu yıllar dileğimle…

Saygılarımla…

_________________

*www.kucukmenderes.com.tr/makale/rasyonel-siyaset Erişim:04.06.2021, 21:11  

 

Bakmadan Geçme