“Tuzdan uzaklaşmak mümkün”

Ödemiş İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan Hemşire Nuriye Dinçer, 9-15 Mart Tuza Dikkat Haftası kapsamında gazetemize özel...

Ödemiş İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan Hemşire Nuriye Dinçer, 9-15 Mart Tuza Dikkat Haftası kapsamında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Dinçer, 'Tuzun fazlası herkese zarar. Küçük yaştan itibaren az tuzlu beslenmeyi öğrenmemiz gerekiyor çünkü fazlası, kalbimize ve böbreklerimize zarar veriyor. Türk toplumu olarak ne yazık ki yemeğin tuzuna bakmadan tuz atma alışkanlığımız var. Bunun doğuracağı zararlara gelecek olursak kalp-damar hastalıkları, böbrek hastalıkları, hipertansiyona bağlı felç kaçınılmaz olur diyebilirim.

'İhtiyacımızdan fazla tüketiyoruz'

Günlük tuz ihtiyacımız, bir çay kaşığı. Biz, tuz ihtiyacımızı besinlerden rahatlıkla karşılıyoruz. Yemeğin içindeki salça, ekmekteki, peynirdeki tuz ve pek çok yiyecekteki tuz oranıyla zaten bu oranın üstüne çıkıyoruz. Tuzu azaltmak için farklı baharatlar kullanabiliriz. Salata yapıyorsak bol limon kullanarak ya da diğer besinlerde farklı baharatlarla yemeğimizin lezzetini arttırarak tuzdan uzaklaşmak mümkün' diye konuştu.

Ece Köseoğlu    

Bakmadan Geçme