TURİZM HAFTASINDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Turizm Haftası törenlerine ev sahipliği yapan Tire’de hafta başından itibaren etkinlikler devam etti. 43. Turizm Haftası...

Turizm Haftası törenlerine ev sahipliği yapan Tire'de hafta başından itibaren etkinlikler devam etti. 43. Turizm Haftası Tire'de renkli görüntülere sahne oldu. Turizm Haftası'nın son etkinliği, yemek yarışması oldu.

Tire'de gerçekleştirilen 43. Turizm Haftası etkinliğinde, TV 9 İzmir Kanalı ve Küçük Menderes bölge gazetesine açıklamalarda bulunan Tire İlçe Kaymakamı Hasan Tanrıseven şunları dile getirdi: 'Bu sene 43. Turizm Haftası'nı Tire' de kutladık. Burada ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. İlçe kaymakamlığına atandıktan sonra, özellikle kültür, inanç şehri olan Tire'nin turizme açılması için çalışmalara başladık. Bu konuda önemli mesafeler kat ettik. Tire hem gastronomi turizminin merkezi, hem agro turizmin, hem de tarım turizminin merkezi aynı zamanda Osmanlı döneminden de önemli izler taşıyan kentlerden biri, zaten İzmir'den farklı illerden ve çevre ilçelerden, çok sayıda turist geliyor. Bu sene turizm haftasının dolu dolu kutladık. Gösterisi olanlara ev sahipliği yaptık. Otantik kıyafetlerle bu tarihi mekanda defileler sergilendi, bugün de yemek yarışmaları yaptık. Gurmeler birbirinden güzel yemekleri için yarıştılar. Şunu kesinlikle gördük: Tire'nin önemli bir turizm potansiyeli var. Bizde bu potansiyeli açığa çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz. Bizi destekleyen Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüze, Bakanlığımıza ve İzmir Valiliğine teşekkür ediyoruz. Amacımız önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalarla kültür turizminin, inanç turizminin, gastro ve agro turizminin Tire'de tanıtımını yapmak ve İzmir'in önemli destinasyonlarından biri haline getirmek biz Tire' de bu potansiyeli gördük. Güzel bir hafta oldu. Dolu dolu bir hafta yaşadık. Bu çerçevede de turizmle ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz.'

 

'TİRE YÖRESİNİN RENKLİ BİR ŞEKİLDE TANITIMI YAPILDI'

Tire Kaymakamının eşi Ceylan Tanrıseven de 'Turizm haftasının birinci gününde birçok etkinlik yapıldı. Halk dansları topluluklarını, İzmir'den misafir ettik. İlk defa etkinliklerin merkezi Tire olarak belirlendi. Bizde bunun mutluluğu içerisindeyiz. Bugün defile izledik, bu görsel şölende yöresel ürünler sergilendi. Kız Meslek Lisesi öğrencisi olan kızlarımız bizlere bu defileyi sergilediler. Bizim de amacımız geleneksel kıyafetlerin özelliğini hatırlatmak, korumak ve geleceğe taşımak oldu. Tire'nin Turizm Haftası kapsamında tanıtımlarıyla başarı içinde olacağını düşünüyorum.'dedi.

 

'TARİHİ MEKAN KUTUHAN'DA GÜZEL ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞTİ.'

Tire Mesleki ve Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ülkü Gedik '43. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ve Tire'de pazartesi günü başlayan, etkinliklerimize bugün tarihi Kutuhan'da devam ediliyor. Yöresel kıyafetler defilesi sergiledik. Moda tasarım bölümü öğrencilerimiz yöreye has dokumalardan, kumaşlardan tasarladıkları ürünleri sergilediler. Etkinlikler hafta boyunca devam edecek Cuma günü de yemek yarışması olacak yöresel otlardan oluşan bir yemek yarışması bu şekilde Tiremizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız' dedi.

Yarışmacılardan Hayriye Ören ilk kez Tire' de böylesine zengin bir turizm etkinliği gerçekleştiğine dikkat çekerek 'Tiremizde Turizm Haftası etkinliklerine ev sahipliği yapmaktan oldukça memnunuz. Yöresel yemeklerimiz tanıtıldı, satıldı, defilemiz oldu. Bugün de yemek yarışması yapıldı ve halk oyunlarıyla, efelerimizle görsel bir şölen yaşadık. Kutuhan'ın restore edilmiş olması dolayısıyla etkinliklerin burada gerçekleşebilmesi çok güzel oldu.'dedi.

Yarışmacılardan Şenay Soylu 'Bugün zeytinyağlılarda marul yemeğiyle yarışmaya katıldım. Marul yemeği bizim geleneksel Tire yemeğimizdir. Tadanlarda memnun kaldı, amacım yemeğimizi en iyi şekilde tanıtmaktı. Bu etkinliğe Tire'nin ev sahipliği yapıyor olmasından çok memnunum 'dedi.

 Yarışmacılardan Füsun Kızılkoca 'Turizm Haftası kapsamında düzenlenen bu etkinlikte, yemek kategorisinde şeftalili kurabiye yaparak katıldım. Sonucu bekliyorum, dönüşler olumlu, herkes çok beğendi. Görüntü olarakta gerçek şeftali zannedenler oldu. 'dedi.

 

MUHTEŞEM LEZZETLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Birbirinden güzel yöresel lezzetleri değerlendiren jüri üyeleri seçim yapmakta zorlandı. Jüri üyeleri arasında Onur Otel İZPAD Yönetim Kurulu üyesi Fatih Taşkesen, Bortar Grup Şefi Mehmet Ali Ersen, Kaplan Dağ Restoran İşletmecisi Lütfi Çakır, Usta Aşçı Feridun Yalçın, ÜN-As Pastacılık ve Ekmekiçi Kurucu Şefi Orhan Ünal, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Alper Kasap, Gıda Mühendisi Metin Karaman ve Şef Serdar Alıcıkuş yer aldı.

Yapılan değerlendirmeler sonuncunda hamur işleri kategorisinde birinciliği Füsun Kızılkoca,ikinciliği Rana Erbek, üçüncülüğü Hünkar Akbaba elde etti. Zeytinyağlılar kategorisinde birinciliği Şenay Sayın, ikinciliği Tevhirde Büyükyavaş, üçüncülüğü Nusret Olcay elde etti. Tatlılar kategorisinde birinciliği Hülya Hanım, ikinciliği Selin Sezer, üçüncülüğü Gülten Sürücü elde etti.

Turgay Konuralp

Bakmadan Geçme