SAVUNMA SPORUNUN 69. KG’DEKİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÖDEMİŞLİ İDRİS İPEK
 Kerem Karamanlıoğlu – Ju Jitsu Jiu Jitsu Brezilya Federasyonu tarafından Kayseri&rsquode düzenlenen savunma sporunda Ödemişliler başarı...
Kerem Karamanlıoğlu – Ju Jitsu Jiu Jitsu Brezilya Federasyonu tarafından Kayseri'de düzenlenen savunma sporunda Ödemişliler başarı sağladı.
Yakın savunma sporu olarak bilinen Ju Jitsu Kayseri'de yapılan yarışmalarda 42. kilogramda Ödemişli Eşref Hazar Harupçu Türkiye üçüncüsü olurken, 84 kilogramda Türkiye ikincisi Ödemişli Mustafa Doğan Turhan 69 kilogram kategorisinde yapılan yarışmada Ödemişli İdris İpek Türkiye birincisi oldu.
Madalyaları ile Kayseri'den dönen ekip Ju Jitsu sporunun destekçisi Ödemiş'in bilinen esnaflarından Evren Kurtoğlu ile birlikte Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek'i makamında ziyaret etti.
Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek Ju Jitsu ekibini kutlayarak Ödemiş'i birinci yaptıkları için teşekkür etti.
'SPOR VE SANATTAN ASLA ZARAR GELMEZ'
Dölek şunları söyledi: 'Her zaman spordan ve sanattan asla zarar gelmez. Yakın savunma sporu Ju Jitsu 69 kilogramda Ödemiş'in birinci olması İdris arkadaşımızın birinciliğe hak kazanması bizlerin gururudur. İmknlar dhilinde kendi içlerinde çalışan arkadaşlarımıza bundan sonraki süreçte de başarılar diliyorum.'
'TESİSLEŞME PROBLEMİMİZ VAR'
'Ödemiş'te spor dallarında yetişecek gençlerimiz var ama devamlılık yok. Aynı zamanda Ödemiş'in tesisleşme problemi de var. Bir lisemize kapalı spor salonu yapmıştık. Keşke her okulumuzun bahçesine donanımlı spor salonları yapabilme fırsatı bulsak ta çocuklarımızı tesisler yaratsak. Bildiğiniz gibi öğretmen liseleri kapatılarak Anadolu liselerine dönüştürüldü. Ödemiş'te Anadolu lisesine dönen Birgi yolu üzerindeki öğretmen lisemizin spor lisesine dönüştürülmesi için bakanlığımıza yazı yazdım. Ödemiş'te şuan için 4 tane Anadolu Lisesi var bir tanesinin spor lisesine dönüştürme talebimiz değerlenir ise Ödemişli gençlerimizi katkı sunacağımıza inanıyorum. Birinci olan İdris arkadaşımıza ikinci olan Doğan Turhan hocamıza ve üçüncü olan Eşref Hazar Harupçu arkadaşımıza başarılar diliyorum' dedi.
'KATEGORİSİNDE BİRİNCİ OLAN İDRİS İPEK TÜRKİYE'Yİ YURT DIŞINDA TEMSİL EDECEK'
Grup adına konuşan Öğretmen Mustafa Doğan Turhan, 'Kayseri'de iki öğrencim ve ben başarı sağlayarak ilçemize döndük. Kaymakamımıza bize vakit ayırdıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Birinci olan arkadaşımız önümüzdeki süreçte yurt dışında yapılacak olan yarışmalarda Türkiye'yi temsil edecek. İnşallah oradan da başarı sağlayarak döneceğiz' dedi.