Sarhoşluk
Dertlerden, günlük sıkıntılardan kurtulmak unutmak, neşeli olmak veya sağlığa faydası olduğuna inanarak içki (alkol), uyuşturucu, sakinleştirici...
Dertlerden, günlük sıkıntılardan kurtulmak; unutmak, neşeli olmak veya sağlığa faydası olduğuna inanarak içki (alkol), uyuşturucu, sakinleştirici yahut ağrı dindirici ilaçlardan medet ummak, akıl krı değildir. Üstelik ipin ucu da kaçırıldı mı kurtuluş da pek zordur!
Dikkat! Sağlık ve neşeyi, kısacası mutluluğu tabiatın kucağında aramak gerekir. Temiz hava, iyi beslenme ve programlı bir hayat da gerçek mutluluğun, sıhhatin bitmez tükenmez kaynağıdır.
Alkolün etkileri: Alkol ve onun gibi keyif verici maddeleri kullananlarda mide bulantısı, kusma, gastrit, mide ve baş ağrıları, uykusuzluk, huzursuzluk, kuruntu, iştahsızlık, solunum güçlüğü, sinir iltihabı, göz sulanması, ses kısıklığı, dil tutukluğu, el ve ayak titremesi görülür. Kalp ve karaciğer hastalıklarına yakalanmaları da kolaylaşır. Hafızaları zayıflar. Dikkat ve düşünme kabiliyetleri, sorumluluk duygusu kaybolur. Abuk sabuk konuşur, bağırıp çağırır, kolay yalan söylerler.
İçkiden tiksindirmek için aşağıdaki reçeteler uygulanır.
Reçete 1: İlkbaharda asma yaprağı toplanır. Temiz ve ince bir tülbendin içine doldurulduktan sonra ezilerek suyu çıkarılır. İçkinin içine bir çorba kaşığı karıştırıldıktan sonra içilir.
Reçete 2: Bir adet turp dilimlenir. Üzerine tuz ve zeytinyağı döküldükten sonra yenir.
Reçete 3: Bir çorba kaşığı marul tohumu, havanda dövülür. Akşamları yemekten önce bir kahve kaşığı yenir. Üzerine bir bardak su içilir.
AYRICA bol bol lahana yemek ve tarhana çorbası içmek de faydalıdır.
NOT: Paylaşımlarımız tedavi amaçlı değil, bilgi amaçlıdır. Doktorunuza mutlaka danışınız.