Ovacık'ın bereketi sürüyor
Kestane ve barbunya üretimi ile Türkiye'de marka olan Ovacık Yaylası'nda barbunya bereketi devam ediyor. Üretici ve...
Kestane ve barbunya üretimi ile Türkiye'de marka olan Ovacık Yaylası'nda barbunya bereketi devam ediyor. Üretici ve tüccar Metin Yağcı, 'Burada üretilen organik ve lezzetli ürünleri, Türkiye ve Avrupa'ya göndermeyi sürdürüyoruz. Ancak rahat bir ortamda üretim yapabilmemiz için yollarımızın bir an önce asfalt hale gelmesini istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek bekliyoruz' dedi.
Ovacık Yaylası'nda yetişen barbunyanın büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Yağcı, 'Burada pek çok ürün yetiştiriliyor. Şu anda Amerikan cinsi barbunyamız; Antalya, Ankara, İzmir, İstanbul gibi Türkiye'nin büyük hal pazarlarına sürekli bir şeklide gidiyor. Ticaretin yanı sıra bu lezzetli barbunyaları tüketmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Barbunya üretiminin bitmesinin hemen ardından bu verimli topraklarda kestane üreterek piyasaya çıkarıyoruz. Yılın dört mevsimi üretim yapıyoruz' şeklinde konuştu.
Haber: Turgay KONURALP