Önce konser sonra bağış

Organ bağışının önemini anlatmak amacıyla kornea nakli yapan Prof. Dr. Sait Eğrilmez ile nakil yapılan hasta...

Organ bağışının önemini anlatmak amacıyla kornea nakli yapan Prof. Dr. Sait Eğrilmez ile nakil yapılan hasta ve organ bağışçılarından oluşan 'Korneanın Sesi' müzik grubu, 109'uncu konserini Ödemiş'te verdi.
 

Nakil yapılan hasta ve organ bağışçılarından oluşan, kornea nakli yapan Prof. Dr. Sait Eğrilmez'ın de aralarında bulunduğu 'Korneanın Sesi' müzik grubu, organ bağışının önemini anlatmak amacıyla konserlerine devam ediyor. Grup, son olarak da Ödemiş Devlet Hastanesi yöneticilerinin davetlisi olarak ilçeye geldi ve bir konser verdi. Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Başhekim de türkü okudu
 

Ege Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Göz Bankası Tıbbi Müdürü Prof. Dr. Sait Eğrilmez ile kornea nakli yapılan TRT ses yarışması birincisi Cem Cansız'ın da bulunduğu grup, Aşık Veysel'in hayatını ve türkülerini seslendirdi. Sahneye davet edilen Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Koçak da Neşet Ertaş'tan bir türkü okudu. Gerçekleştirilen 109'uncu konserde katılımcılar, keyifli dakikalar yaşadı.

 

'Duyarlılık, beklenenin altında'
 

Grubun kurucusu Göz Bankası Tıbbi Müdürü Prof. Dr. Sait Eğrilmez, Türkiye'de organ bağışı duyarlılığının beklenenin altında olduğunu belirterek, 'İnsanlar, ölmeden organlarını bağışlayabiliyor ama öldükten sonra organlarının kullanılması konusunda çekimser davranıyorlar' dedi.
 

Organlarını bağışladı

 

Konser sonrası ise katılımcılar, hep beraber organ bağışı yaptı. Organ bağışında bulunan yazarımız emekli öğretmen Mehmet Şahan da bu özverili girişimin desteklenmesi gereken çok değerli bir çalışma olduğunu belirterek organlarını bağışlama kararı aldığını söyledi.

 

Onur Şahan

 

Bakmadan Geçme