Ödemiş'ten mutfaklara: OVACIK BARBUNYASI

Ödemiş'in Ovacık Yaylası'nın meşhur ürünü barbunya yurdun dört bir yanındaki hallere taşınmaya başladı. Yayla havasında yetişen...

Ödemiş'in Ovacık Yaylası'nın meşhur ürünü barbunya yurdun dört bir yanındaki hallere taşınmaya başladı. Yayla havasında yetişen barbunya kalitesi ile her geçen yıl daha çok ilgi görüyor.

Ödemiş'in yayla kesimlerinde barbunya üretiminin yaygın olduğunu ifade eden Ovacık Yaylası barbunya tüccarı Metin Yağcı, 'Yaylamızda yetişen lezzetli ve organik bir konuma sahip barbunyalar tüm Türkiye'de biliniyor.  Ovacık yaylası atalarımızdan dedelerimizden gelen asırlık kestane ağaçlarının yanında lezzetli barbunyasıyla da kendini ispatladı. Her sezon alıcılar TIR'larla, kamyonlarla Ovacık Barbunyası'nı İzmir, İstanbul ve diğer büyükşehirlerdeki toptancı hallerine taşıyorlar. Bu sezon da ilgi ve talep yüksek. Burada üreticiler memnun, tüketicilerin de lezzetli barbunyalardan memnun olduklarına inanıyoruz' diye konuştu.

Turgay Konuralp

 

Bakmadan Geçme