ÖDEMİŞLİ KAN BAĞIŞÇILARI ÖDÜLLERİNİ ALDI
 Kerem Karamanlıoğlu – 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları gününde Ödemiş Kızılay tarafından kan bağışçılarına plaket...
Kerem Karamanlıoğlu – 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları gününde Ödemiş Kızılay tarafından kan bağışçılarına plaket töreni düzenlendi.
Saray Düğün Salonu'nda düzenlenen törene Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Hasan Yüzüak, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Kızılay Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, Ödemiş Kızılay Derneği Başkanı Rıfat Boyacıoğlu, Ödemiş Kızılay Kan toplama merkezi doktor ve çalışanları, dernek ve oda başkanları ile kan bağışçıları katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Ödemiş Kızılay Derneği Başkanı Rıfat Boyacıoğlu katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek çalışmalara hızlı bir şekilde sürdüreceklerini ifade etti.
'MÜFTÜLERE VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİNE TEŞEKKÜRLER'
Kan toplama ile ilgili olarak geniş bilgi veren Kızılay Ege Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, kan toplamada en çok duyarlı olan müftü, cami görevlileri ve cemaatleri ile milli eğitim müdürlüğü teşkilatlarını çok teşekkür etti.
Gök, 'Ege bölgesinde kan toplama konusunda en iyi noktalardayız. Ama iyi olmamız yeterlilik anlamı taşımıyor. Bize en büyük katkı ve destek verenlerimiz valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız ve diğer kurumlarımızın amirleridir. Sürekli kan toplama konusunda ve diğer gereksinim olan konularda destek veriyorlar. Ama istatistiklere baktığımızda müftülerimiz, cami görevlilerimiz ve cami cemaatlerimiz ile milli eğitim müdürlerimiz, öğretmenlerimiz bu işin başını çekiyorlar onlara ayrıca teşekkür ediyorum.'
'ÖDEMİŞ GURURUMUZ'
'Her gün ege bölgesinin ve Türkiye'nin farklı yerleşim merkezlerindeyim. Bugün gurumuz olan Ödemiş'teyim. Türkiye'de kan toplama merkezleri hep il merkezindedir. Sadece bir ilçede vardır oda Ödemiş'tir. Ödemiş'te sizler sayesinde duyarlılığınız ile birlikte bugüne gelinmiştir. Kan bağışı çok önemli bir konu birgün hastanelerde işiniz olduğunda ne kadar önemli bir konu olduğunu o zaman anlıyorsunuz.'
'KADINLARIMIZ KAN BAĞIŞINDA ÇOK AZ'
'Türkiye genelinde kan verenlerin arasında sadece 151 bin kadın, ege bölgesinde ise sadece 30 bin kadın var. Bu sayı çok üzücü erkeklerin egemen olduğu bir toplummuş gibi yansıyor bu yansımayı hep birlikte kıralım. Eğitimlerimiz sürüyor gençlerimize yönelik çalışmalarımız sürüyor. Bundan sonra da tüm hızımız ile çalışmalarımız devam edecektir. Herkese sağlıklı günler diliyorum' dedi.
Belediye Başkanı Mahmut Badem, 'Ödemişli hemşerilerime bu konuda çok teşekkür ediyorum. Bizim Türkiye'de farklı bir unvana taşımamıza neden oluyorlar. Ödemiş Kızılay Kan toplama merkezi binasının hakkını veriyorlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim' dedi.
'BU ÜLKEDE HERKES GÖREVİNİ İYİ YAPARSA, BU ÜLKE UZAYA OTOBÜS KALDIRIR'
Kaymakam Abdullah Dölek, 'Canınızla kanınızla yardım ettiğiniz için tüm bağışçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu ülkede bu al bayrağımıza karşı herkes işini düzgün yaparsa herkes üstüne düşen görevi layığı ile yerine getirirse bu ülke uzaya otobüs kaldırır.'
'ÖDEMİŞ'İ MARKA YAPTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER'
'Kan bağışı konusunda Ödemiş'i marka yaptığınız için çok teşekkür ediyorum. Bugün teknolojimiz ilerlemiş olabilir. Ama o teknoloji kan üretemiyor. Bizler kan bağışı yaptığımız sürece hayatlar yeşerecektir. Emek veren herkese teşekkür ediyorum' dedi.
Konuşmaların ardından 45 ve üzeri bağış yapan 11bağışçıya plaket, 35 ve üzeri bağış yapan 22 bağışçıya altın, 25 ve üzeri bağış yapan 62 bağışçıya gümüş ve 10 ve üzeri bağış yapan 564 bağışçıya bronz şilt almaya hak kazanan kan bağışçılarına katılımcı protokol tarafından ödülleri verildi.
En çok bağış yapan isimlerden olan Şenol Kalabas, 'Ehliyet almak için kan gurubumun tespiti nedeni ile Ödemiş Kızılay Kan merkezine gittiğim de duvarda 'kan istiyorsunuz peki hiç verdiniz mi?' yazısını okudum. Daha sonra o yazıdan çok etkilendim ve o gün bugündür sürekli düzenli olarak kan bağışı yapıyorum. Kan bağışının sağlığımız açısından da faydaları olduğunu biliyorum. Her kan bağışından sonra kendimi daha rahat ve sağlıklı hissediyorum. Bugüne kadar kan bağışı yapmamış olanlara da bir kez olsun kan bağışı yapmalarını rica ediyorum' dedi.