Ödemiş'te Kurban Atıkları İçin Önlem Alındı: 14 Noktada Toplama Noktası Kuruluyor

Kurban Bayramı yaklaşırken Ödemiş Belediyesi, bayram sürecinde oluşacak kurban atıklarının çevreye zarar vermemesi ve sağlık risklerinin önüne geçilmesi adına kapsamlı bir temizlik planı hazırladı. Şehir merkezinde farklı mahallelere yerleştirilecek konteyner ve römorklarla atıkların düzenli şekilde toplanması hedefleniyor.

Bu yıl merkezde 13 mahallede toplam 14 ayrı noktada kurban atıkları için geçici toplama alanları oluşturulacak. Belirlenen bu noktalara 14 moloz konteyneri ile 6 traktör römorku yerleştirilecek. Kırsal bölgelerde ise kontrollü şekilde çukurlar açılarak bertaraf süreci yürütülecek.

Toplama Noktalarının Listesi Açıklandı

Belediyenin duyurusuna göre kurban atıklarının bırakılabileceği alanlar şöyle sıralandı:

İnönü Mahallesi: Muhtarlık arkası park alanı

Anafartalar Mahallesi: Muhtarlık önü park

Zafer Mahallesi: Çapırcı mevkii, Ece Naz Düğün Salonu karşısı

Kuvvetli Mahallesi: Park içi alan

Süleyman Demirel Mahallesi: Dombaklı Sahası, Karacaoğlan Sokak

Hürriyet Mahallesi: Yeşil alan, bahçe duvarı kenarı

Umurbey Mahallesi: Eski tekstil fabrikası civarı, 335 Sokak

Akıncılar Mahallesi: Eski hastane alanı ve muhtarlık karşısı

Atatürk Mahallesi: Muhtarlık yanı park

Türkmen Mahallesi: Kayalı otopark alanı

Akıncılar (2. nokta): İBB eski Halep binası önü

Emmioğlu Mahallesi: Ulus Lokantası karşısı, park çevresi

Perşembe Pazarı: Muhtarlık yanı park bölgesi

Belediye yetkilileri, vatandaşlardan kurban atıklarını bu noktalara bırakmalarını, gelişi güzel alanlara dökülmemesi konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Kırsalda Çukurlar Açılacak

Merkez dışında kalan mahallelerde ise alternatif bir yöntem uygulanacak. Açılan özel çukurlarda atıklar kontrollü biçimde imha edilecek. Ödemiş Belediyesi yetkilileri, bayram boyunca temizlik ekiplerinin sahada aktif olarak görev yapacağını da belirtti.

Çevre temizliğine ve halk sağlığına dikkat çeken açıklamada, 'Toplumsal sorumlulukla hareket edelim, bayramı çevreye zarar vermeden geçirelim' mesajı verildi.

Bakmadan Geçme