“Ne yaparsak yapalım engelsiz yapalım”
İzmir’in ilçe belediye başkan eşleri İzmir’i engelsiz bir kent yapmak için bir araya geldi. “Engelsiz İzmir” projesi...
İzmir'in ilçe belediye başkan eşleri İzmir'i engelsiz bir kent yapmak için bir araya geldi. 'Engelsiz İzmir' projesi kapsamında Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in eşi Gökhan Sengel'in ev sahipliğinde Selçuk Efes Kent Belleği'nde gerçekleşen toplantıda konuşan ve Selçuk'ta Engelsiz Park'ın tamamlandığı müjdesini veren Başkan Sengel, ayrıca belediye başkanı olmadan önce 10 yıl boyunca Sürekli Eğitim ve Kişisel Gelişim Destekleme Derneği (SEGEM-DER) başkanlığı yaptığını hatırlatarak bu derneğin engellilere yönelik pozitif ayrımcılık sağlayan bir dernek olduğunu kaydetti.
Engellilerin toplumsal hayatın her boyutuna katılıp katkıda bulunabilmesi için çaba sarf ettiğini ifade eden Başkan Sengel, 'Aslında hepimizin bir engelli adayı olduğu düşüncesiyle konuya bakılmasını istiyorum. Ben, bu noktada belediye başkanlarından bir şey istiyorum. Bir belediye başkanı olmaktan çok on yıl boyunca Sürekli Eğitim ve Kişisel Gelişimi Destekleme Derneği çatısı altında engellilere yönelik çalışmalara katılan bir dernek başkanı ve herkes gibi bir engelli adayı olarak istiyorum bunu. Belediye başkanlarımız, hangi yapıyı inşa ederlerse etsin, ne yaparlarsa yapsın ama hepsi engelsiz olsun' dedi.
Her ilçe kendi aktivasyonunu geliştirecek
Engelliler adına İzmir'de yapılacak çalışmaların ilçelerin kendi dokularına, karakteristik özelliklerine göre şekillenebileceğine dikkat çeken Başkan Sengel, 'Biz şimdi bir tohum merkezi açacağız. İçerisinde de bir tohum okulu olacak. Bu toplantı, bizde bu merkezi ve okulu engellilerin de gezebileceği formatta dizayn etme konusunda bir fikir oluşturdu. Bu anlamda her ilçede başka bir aktivasyon gerçekleştirebiliriz. Biz, kendi adımıza bunu tarımla yaparız. Ama İzmir'in tüm ilçelerinin farklı bir özelliği var. Her ilçe kendi kimliğine uygun bir aktivasyon geliştirebilir. Bunu bir puzzle gibi düşünmek lazım. Her ilçe bunun bir parçasıdır' ifadelerini kullandı.
Engelliler adına yapılan çalışmaların siyaset üstü sorumluluklar olduğuna dikkat çeken Sengel, 'Dernek başkanlığı dönemini de kapsayacak şekilde 10-12 yıldır engellilerin toplumsal hayatın her boyutunda aktif bir biçimde rol alması için çalışıyorum. Bu çalışmalar, gerçek bir gönüllülük gerektiriyor' diye konuştu.
'Biz dersek kolaylaşır'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer, engelliler adına farkındalığı yüksek bir kent olan İzmir'de yapılacak çalışmaların gönüllülük esasına dayandığına dikkat çekerek, 'Her ilçede gönüllü olarak varız demek için bu yolda gönüllü olmak için Selçuk'tayız. Ne yaparsak yapalım bugün başlayalım. Birlikte başlayalım. Ben dersem yoruluruz. Biz dersek her şey kolaylaşır' dedi.
Haber Merkezi