Mevsim
Merhaba sevgili okurlarım. Her mevsim, her ay kendine özeldir. Her mevsim kıyafetlerdeki farklılıklar, meyve-sebze ve balıklara...
Merhaba sevgili okurlarım.
Her mevsim, her ay kendine özeldir. Her mevsim kıyafetlerdeki farklılıklar, meyve-sebze ve balıklara da yansımaktadır. Bu yazımda hangi mevsim ne yememiz gerekiyor sizler için derledim.
Ocak
Meyve: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt
Sebze: Kereviz, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, karaturp, kırmızı turp
Balık: Kefal, tekir, kırlangıç, istrongilos, levrek
Şubat
Meyve: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva
Sebze: Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, turp
Balık: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüş balığı
Mart
Meyve: Elma, muz
Sebze: Ispanak, havuç, pırasa, kırmızı turp, brokoli.
Balık: Levrek, kalkan, kefal
Nisan
Meyve: Elma, yeşil erik
Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz, taze kekik, bakla, marul
Balık: Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, barbunya
Mayıs
Meyve: Çilek, yeşil erik, Malta eriği, dut.
Sebze: Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.
Balık: Barbunya, levrek, kılıç, kırlangıç, dilbalığı
Haziran
Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut
Sebze: Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi
Balık: Mercan, levrek, barbunya.
Temmuz
Meyve: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne
Sebze: Domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.
Balık: Sardalye, barbunya, tekir, ıstakoz, böcek, pavurya.
Ağustos
Meyve: Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm
Sebze: Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber, sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı salçalık biber
Balık: Çingene palamudu, mercan, kılıç, sardalye
Eylül
Meyve: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm
Sebze: Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi, kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber
Balık: Palamut, lüfer, kılıç, sardalye, kolyoz, kırlangıç
Ekim
Meyve: Armut, ceviz, üzüm, elma, greyfurt, mandalina, muz
Sebze: Mantar, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç
Balık: Palamut, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalye
Kasım
Meyve: Ceviz, kestane, üzüm, elma, muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt, Trabzon hurması
Sebze: Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yerelması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı
Balık: Mezgit, ringa
Aralık
Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane, greyfurt, ayva, Trabzon hurması
Sebze: Balkabağı, lahana, yerelması, pırasa, Brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana
Balık: Levrek