Mevsim

Merhaba sevgili okurlarım. Her mevsim, her ay kendine özeldir. Her mevsim kıyafetlerdeki farklılıklar, meyve-sebze ve balıklara...

Merhaba sevgili okurlarım.

Her mevsim, her ay kendine özeldir. Her mevsim kıyafetlerdeki farklılıklar, meyve-sebze ve balıklara da yansımaktadır. Bu yazımda hangi mevsim ne yememiz gerekiyor sizler için derledim.

Ocak

Meyve: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt

Sebze: Kereviz, lahana, Brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, karaturp, kırmızı turp

Balık: Kefal, tekir, kırlangıç, istrongilos, levrek

Şubat

Meyve: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva

Sebze: Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, turp

Balık: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüş balığı

Mart

Meyve: Elma, muz

Sebze: Ispanak, havuç, pırasa, kırmızı turp, brokoli.

Balık: Levrek, kalkan, kefal

Nisan

Meyve: Elma, yeşil erik

Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz, taze kekik, bakla, marul

Balık: Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, barbunya

Mayıs

Meyve: Çilek, yeşil erik, Malta eriği, dut.

Sebze: Enginar, bakla, madımak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.

Balık: Barbunya, levrek, kılıç, kırlangıç, dilbalığı

Haziran

Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut

Sebze: Enginar, taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, patlıcan, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi

Balık: Mercan, levrek, barbunya.

Temmuz

Meyve: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne

Sebze: Domates, salatalık, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.

Balık: Sardalye, barbunya, tekir, ıstakoz, böcek, pavurya.

Ağustos

Meyve: Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm

Sebze: Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber, sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı salçalık biber

Balık: Çingene palamudu, mercan, kılıç, sardalye

Eylül

Meyve: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm

Sebze: Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi, kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber

Balık: Palamut, lüfer, kılıç, sardalye, kolyoz, kırlangıç

Ekim

Meyve: Armut, ceviz, üzüm, elma, greyfurt, mandalina, muz

Sebze: Mantar, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar, havuç

Balık: Palamut, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalye

Kasım

Meyve: Ceviz, kestane, üzüm, elma, muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt, Trabzon hurması

Sebze: Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yerelması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı

Balık: Mezgit, ringa

Aralık

Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane, greyfurt, ayva, Trabzon hurması

Sebze: Balkabağı, lahana, yerelması, pırasa, Brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana

Balık: Levrek

Bakmadan Geçme