Kuru incirde hasat zamanı
Bayındır’ın Söğütören mahallesinde kuru incir hasadı yapıldı. 20 Ağustos-10 Ekim tarihleri arasında sarılop cinsi incir ağaçlarından...
Bayındır'ın Söğütören mahallesinde kuru incir hasadı yapıldı. 20 Ağustos-10 Ekim tarihleri arasında sarılop cinsi incir ağaçlarından dökülen kuru incirler toplanarak üç günlük kurutma işlemi sonrası satışa hazır hale geliyor. Mahallede her yıl kurutulmuş incir miktarı, 80-100 ton civarında. İncir ağaçlarının bakımında kimyevi gübre ve ilaç kullanılmaması, Söğütören'deki incirin organik olmasını sağlıyor. Mahallenin coğrafi yapısı ve mikroklima özelliği nedeniyle hasat zamanında oluşan nemsiz hava, incir içinin dolgun ve lezzetli olmasını sağlıyor. Söğütören inciri; kalitesiyle Aydın, Tire ve Ödemiş'ten gelen tüccarlar tarafından yoğun rağbet görüyor.
Kemal Tutcu