Köylünün sorunlarını dinledi

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, başta İzmirli hemşehrileri...

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, başta İzmirli hemşehrileri olmak üzere bütün ülkedeki çiftçinin, üreticinin, işçinin, memurun, emeklinin, emekçinin sorunlarını kendilerinden dinlemeye devam ediyor. CHP Milletvekili Av. Kılıç, bu ziyaretleri kapsamında son olarak Bayındır, Bergama ve Menemen ilçelerine giderek vatandaşların sorunlarını, dertlerini birebir kendilerinden dinledi.

Ziyaretlerle ilgili yaptığı basın açıklamasında esnafın Bağ-Kur primlerinin yüksekliğinden şikayet ettiklerini, ödeyecek güçlerinin olmadığını ve elektrik faturalarının çok yüksek geldiğini söylediklerini aktaran Av. Sevda Erdan Kılıç, 'Maliyetler çok arttığı için, üretici, sattığı ürünü aynı fiyattan yerine koyamıyor. Bu da onun ekonomik darboğaza girmesine neden oluyor' dedi.

'Gram ile, tane ile alabiliyorlar'

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Kılıç, iktidarın destek diye esnafa dayattığı kredilerle borçsuz esnafı bile borçlandırdıklarını ve şimdi esnafın bu borçlarını ödeyemediğini ifade etti. Çiftçinin üretim yapacak gücünün kalmadığına, topraktan uzaklaşmaya başladığına işaret eden Av. Sevda Erdan Kılıç, 'Mazot, gübre, yem ve elektrik fiyatlarının yüksekliği, çiftçinin belini bükmüş durumda. Halkın alım gücü düştüğü için maliyetler yükselse de üretici bunu fiyatlara yansıtamıyor çünkü halk artık kilo ile değil, gram ile alışveriş yapıyor. Domatesi ve patatesi tane ile, kıymayı ve eti 10-20 liralık ancak alabiliyor. Köylü, ürettiğinin hakkını alamıyor. Çiftçi bilinçli bir şekilde, bilerek ve isteyerek iktidarın yanlış tarım politikaları izlediğini, ülkemizin ithalata yönlendirildiğini düşünüyor' ifadesini kullandı.

CHP Milletvekili Av. Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti: 'CHP milletvekilleri olarak bütün ülkeyi karış karış, köy köy, mahalle mahalle dolaşıyoruz; köylülerimizin çiftçilerimizin, hayvan üreticilerimizin sorunlarını birebir kendilerinden dinliyoruz ve bu sorunlara çözüm üretmeye çalışıyoruz. Geçenlerde Sivas-Şarkışla'da sabah 05.00'te hayvan pazarına gittim. Sorunlarını birebir onlardan dinledim. Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret ettim, sektörün diğer ilgililerini dinledim. Bütün bu bize aktarılan sorunları Meclis Genel Kurulu'nda söz alarak kamuoyuna aktarıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da her salı günkü grup toplantısında veya diğer konuşmalarından bu sorunları hep dile getiriyor.'

'Sorunlarınızı CHP iktidarında çözeceğiz'

Köylünün, 'Elektrik faturası geçen ay 123 lira geldi, bu ay ise 209 lira geldi. Su faturası 130 lira geliyordu, 210 lira geldi. Üstelik biz suyu daha uygun fiyatla alıyoruz' dediğini aktaran CHP'li Av. Sevda Erdan Kılıç, 'Maliyetler çok arttı, biz bunu biliyoruz. Artık üreticinin emeği de para etmiyor ama merak etmeyin, yapılacak ilk seçimde oluşacak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bugüne kadar tek tek not aldığımız ve çözüm yollarını bildiğimiz sorunlarınızı çözeceğiz' dedi.

'Sizin dertlerinizi anlayamazlar'

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Kılıç, Bayındır'da pazarı gezerek üreticilerle görüştü. Pazardaki bir kadın üreticinin tarlada çalışmaktan nasır tutmuş ellerini göstererek, 'Bu ellerle çalışarak çocuk okutuyordum ama artık okutamıyorum. Çocuğum Hacettepe Fizik Mühendisliği'nde okuyordu ama artık onu okutamadığım için çocuğum okulunu bırakmak zorunda kaldı' diyerek serzenişte bulunması üzerine CHP'li Av. Sevda Erdan Kılıç, 'Onlar kendi çocuklarını Amerika'da okutuyorlar, o yüzden sizin dertlerinizi anlayamazlar. İnşallah ilk seçimden sonra onlardan kurtulacağız ve sorunlarınıza çözümler üreteceğiz' diye konuştu.

Özcan Çetin

Bakmadan Geçme