KIŞ GELDİ HAVA KİRLİLİĞİ KAPIMIZI ÇALDI
 Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş&rsquote kış aylarında yaşanan hava kirliliği bu kışta kapımızı çaldı. Her yıl kış...
Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş'te kış aylarında yaşanan hava kirliliği bu kışta kapımızı çaldı.
Her yıl kış mevsimi sürecinde hava kirliliği yaşanan Ödemiş'te kış günleri akşam saatlerinde sokağa çıkanların nefes almaları zorlaştı.
Özellikle rüzgrsız günlerde yaşanan hava kirliliği ise hat safhada oluyor.
Geçtiğimiz yıllarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ve İzmir Büyükşehir Belediyesine ait hava ölçüm cihazları Ödemiş'in belirli noktalarında ölçümler yapmıştı.
Ödemişliler ise kış aylarında yaşanan bu sorunun çözülmesini Ödemiş'e bir an önce doğalgazın gelmesini talep ediyorlar.
Ödemişli Hülya Çavuş, 'Her kış mevsiminde Ödemiş'in merkezinde inanılmaz derecede bir hava kirliliği yaşanıyor. Ödemiş'in çevresinde örneğin Zeytinlik tarafına giderken kirlilik kayboluyor. Ödemiş'in tam merkezi kış aylarında geceleri çekilmez bir havaya bürünüyor. Geçen yıllarda kömürler denetlendi ölçüm cihazları geldi gitti ama her kış bu durum yaşanıyor. Özellikle rüzgrın olmadığı zamanlarda soba dumanı tamamen şehrin üzerinde kalıp gibi duruyor. Birde yeni binalar çok yüksek yapılıyor eminim azda olsa zaman zaman rüzgrın önüne kesiyor. Rüzgr binaya vuruyor ve yukarı çıkıyor gidiyor arada kirli tabaka kalıyor. Ancak en iyi çözüm tabiî ki de doğalgazın Ödemiş'e gelmesidir' dedi.