Kazanmak için kaç oy lazım!

31 Mart 2019 yerel seçimleri bitti. Sayımı dökümü yapıldı. Kazananı kaybedeni belli oldu ama dedikodusu hala...

31 Mart 2019 yerel seçimleri bitti. Sayımı dökümü yapıldı. Kazananı kaybedeni belli oldu ama dedikodusu hala sürüyor. Daha uzun süre süreceğe benziyor.

Baksanıza İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu alnının terini sile sile kazanmış olmasına rağmen çeşitli bahaneler üretilerek mazbatası hala verilmedi.

Yasalar açık olmasına rağmen uygulanmayarak ne yapılmak istendiğini anlamış değilim.

Bazılarının dediğine göre zaman mı kazanılmak isteniyor yoksa Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye ve dünyanın gözü önünde bileğinin hakkıyla kazanmış olduğu İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı hakkı gasp mı edilecek?

Cumhurbaşkanının da dediği gibi ağzı olan konuşuyor. Herkes bir şeyler söylüyor. Herkesin dediği bir tarafa ben en çok cumhurbaşkanının dediğine takıldım.

Cumhurbaşkanı, '10-14 bin gibi bir farkla kimse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandım diyemez' dedi. Ben bunu Tv'de bizzat izledim. Bunu dedi ama kaç oyla kazandım diyebileceğini söylemedi.

Oysa Ekrem İmamoğlu ilk aşamada 15.000'den fazla bir oy fark yaparak kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerini kazanmak için bir baraj yok. Sandıktan çıkan oyların bir fazlasını alan başkanlığı kazanır diye biliyoruz. Bizim bilmediğimiz bir baraj varsa bunun kaç oy olduğunu yetkililerin kamuoyuna açıklaması gerekmez miydi?

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de dediği gibi seçimi kazanmak için bir oy fazlalık bile yeter. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bile yarıdan bir fazlası yetiyor. 15 000 civarında fark yapan Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanmış olması gerekmiyor mu? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi Cumhurbaşkanlığı seçiminden farklı mı? Dünyanın neresinde olursa olsun seçimlerde bir oy fazlalık kazanmaya yeterlidir.

Demokrasilerde sandıkla gelen sandıkla gider, deniliyor. Kimin kazandığını sandık belirler. Sandığa giren oyların yarısından bir fazlasını kim alırsa başkan odur. Ekrem İmamoğlu sandıklardan çıkan oyların yarısından bir fazla almayı bırakın 15.000'den fazla bir oy almıştır. Ekrem İmamoğlu seçimi kazanmıştır. Yapılması gereken mazbatanın bir an önce verilerek göreve başlatılmasıdır.

Aklıma şu soru geliyor: Bu seçimde Binali Yıldırım bir oy fazlalıkla kazanmış olsaydı mazbatası bu kadar bekletilir miydi?

İtiraz herkesin hakkıdır. Yasal kurallara uyarak herkes itiraz hakkını kullanabilir. Kısa süre içinde itirazlar ilgili seçim kurulları tarafından incelenir ve karara bağlanır. Mazbatanın verilmesinin uzatılması doğru değildir. Verin mazbatayı, adayla ya da seçimle ilgili yasa dışı bir şey varsa daha sonra da işlem yapılabilir. Yasalarımıza göre İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını Ekrem İmamoğlu kazanmıştır. Bunu engellemeye kimsenin hakkı yoktur.

Koltuklar kimseye tapulu değildir. Koltuklar millete aittir. Millet istediğini getirir koltuğu emaneten ona verir. Seçilmiş olanların o koltukta emaneten oturduklarını bilmeleri gerekir. Milli iradeye saygı duyanlar gereğini yapmak durumundadır.

'Milletin seçtiği başımızın tacıdır' demiş cumhurbaşkanı. Aynen öyledir.

Milletin seçtiği elbette hepimizin başının tacıdır. Millet Ekrem İmamoğlu'nu seçmiştir. Verin mazbatasını, Ekrem İmamoğlu'nu başımızın tacı edelim. Millet seçmiş, bu benim başkanım değildir demek, kimsenin hakkı değildir. İstesen de istemesen de durum budur. Saygıyla kabul edelim ki, saygı görelim.

Sevgi, saygı ve mutluluklar.

Bakmadan Geçme