KADIN KOOPERATİFLERİNİN AMACI VE HEDEFİ AYNI

KEDV&rsquoİN 4.GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ AVUKMA KADIN KOOPERATİFİNDE YAPILDI Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) Ödemiş Kadın Kooperatifi ortaklığında...

KEDV'İN 4.GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ AVUKMA KADIN KOOPERATİFİNDE YAPILDI

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) Ödemiş Kadın Kooperatifi ortaklığında Ödemişli kadınlara yönelik sürdürülen girişimcilik eğitiminin dördüncüsü Avukma Kadın Kooperatifi'nde düzenlendi.

Hedeflerinin kadınların ekonomik yapılarının güçlenmesi olduğunu belirten Ödemiş Kadın Kooperatifi ile Avukma Kadın Kooperatifi temsilcileri eğitimler konusunda ortak adımlar atacaklarını söylediler.

Düzenlenen eğitim çalışmasında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı eğitmenlerinden Ödemiş Kadın Kooperatifi ortağı Ayşe Koldaş, Avukma Kadın Kooperatifinde üretici kadınlara girişimcilik eğitimi verdi.

Yapılan eğitim çalışmasında üreten kadınlara iş planı, iş fikri, finans kaynakları ve yatırımlar, sermaye, üretim, pazarlama ve kadının ekonomideki yeri başlıkları altında bilgiler verildi.

Hedeflerinin kadınların ekonomisini güçlendirmek ve kadınların ürettiği ürünleri en iyi şekilde değerlendirmek olduğunu söyleyen Ayşe Koldaş, eğitim çalışmalarının süreceğini söyledi. Koldaş şunları ifade etti:

 

'HEDEFİMİZ KADINLARIMIZIN EKONOMİK DURUMUNUN GÜÇLENMESİ'

'Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ile Ödemiş Kadın Kooperatifi ortaklığında Ödemişli kadınlara yönelik sürdürülen girişimcilik eğitiminin dördüncüsü Avukma Kadın Kooperatifinde düzenlendik. Burada en başından beri amacımızın kadınlarımızın ekonomisini güçlendirmek ve ürettikleri ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi olduğunu ifade etmiştik. Bu anlamda Ödemiş'te üç kez girişimcilik eğitimleri verdik. Bugünde Ödemiş'teki diğer kadın kooperatifi olan Avukma Kadın Kooperatifindeki kadınlarımız ile bir araya gelerek eğitimimizi sürdürdük. Eğitimimizin içeriğinde iş planı, iş fikri, finans kaynakları ve yatırımlar, sermaye, üretim, pazarlama ve kadının ekonomideki yeri ve önemi başlıkları yer aldı.

 

'ÖDEMİŞ'TE ÖRNEKTİR'

Buradaki hedef kadınlarımızın ekonomik olarak güçlenmesidir. Bu konuda Ödemiş Kadın Kooperatifi ile Avukma Kadın Kooperatifinin aynı amacı aynı hedefi taşımaktadır. İki kooperatif arasında tatlı bir rekabet olabilir ancak kadınlarımızın ekonomik yapısını güçlendirme bunun içinde yapılan eğitim çalışmalarında rekabet yerine ortak hareket ediyor bu durumda hedefe varma da katkı sunacaktır. Bu durum bana göre Ödemiş'te de örnek bir tablodur. Avukma Kadın Kooperatifi sorumlusu Aysun Yancarlı hanımefendiye de ev sahipliğinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.'

Avukma Kadın Kooperatifi Sorumlusu Aysun Yancarlı ise birlikten kuvvetin doğacağını söyledi. Yancarlı şunları ifade etti:

 

'BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR'

'Öncelikle birlikten kuvvet doğar ifadesini kullanmak istiyorum. Bugün burada Ödemiş Kadın Kooperatifi, Avukma Kadın Kooperatifi aynı amaç ve hedef doğrultusunda eğitim çalışmalarında bir araya geldik. Kadınlarımız arasında rekabetin olmayacağını düşünüyorum. Kadınlarımızın ekonomilerinin güçlenmesi ve ürettikleri ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi anlamında her iki kooperatifimizin düşüncesi aynıdır.

 

'BİRÇOK KONUDA BİRLİKTE HAREKET EDEBİLİRİZ'

Geçtiğimiz günlerde Dünya Emekçi Kadınlar gününde de İzmir'deki fuar çalışmalarında Ödemiş Kadın Kooperatifi ile Avukma Kadın Kooperatifi birbirine destek olmuştur. Bundan sonraki günlerde de birçok konuda birlikte hareket edeceğimizi düşünüyorum. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfına ve eğitmen Ayşe Koldaş hanımefendiye teşekkür ediyorum.'

Kerem Karamanlıoğlu

Bakmadan Geçme