İzmir, Yaratıcılığın Merkezi Olmaya Hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 'Geçmiş, Şimdi, Gelecek' temasıyla düzenlenen Create in İzmir EXPO: Kapsül programında şehrin yaratıcı ekonomide öncü bir rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Tugay, İzmir'in değişimin sadece seyircisi olmayacağını, aktörlerinden biri olacağını belirtti.
'İzmir'in geleceği, yaratıcı insanlar ve inovatif fikirlerle şekillenecek' diyen Tugay, belediyenin artık düşünen, üreten ve tasarlayan bir kamu aktörü olma hedefinde olduğunu söyledi.
Yaratıcılık ve inovasyon için yeni bir anlayış
Tugay, İzmir'in 200 bini aşkın üniversite öğrencisi, 10 üniversitesi ve güçlü akademik altyapısıyla büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Ancak, mevcut katı bürokrasi ve hiyerarşi, genç yeteneklerin ve girişimcilerin önünü tıkıyor. Tugay, belediyenin bu sistemi dönüştürmeye kararlı olduğunu vurguladı.
'Kamu, yaratıcı topluluk ve akademi üçgeni güçlendiğinde şehirler sadece ekonomik değil, kültürel olarak da sıçrama yapıyor' diye ekledi.
Create in İzmir EXPO: Şehrin yaratıcılığı sahnede
Etkinlik, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde 25 Kasım'a kadar devam edecek ve moda, tasarım, gastronomi, dijital kültür, oyun, sanat ve mimarlık gibi alanlarda paneller, atölyeler, sergiler ve deneyim alanları sunacak.
İzmir Zaman Makinesi - Sanal Gerçeklik Deneyimi
Bumerang Reklam Ödülleri
Dijital Oyun Alanı: İzmir'in Yeni Nesil Ekosistemi
Design-to-Market Atölyesi: Hayalden Gerçeğe
Sergi alanında ise Özlem Kalmaz'ın 'Doğanın Belleği' ve Create in İzmir Projesi Sergisi (ideathon ve creathon ürünleri) ziyaretçilere sunulacak.
Gelecek, İzmir'in elinde
İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, projenin genç yeteneklerin önünü açtığını ve şehrin yaratıcı ekosistemini güçlendirdiğini vurguladı. Tugay ise, 'İzmir artık sadece seyretmiyor, kendi geleceğini inşa ediyor' mesajını verdi.