'İyi ki muhtar olmuşum'

'Mahallemizin Sesi' köşesinin bu haftaki konuğu, Atatürk Mahallesi Muhtarı Tahir Silay oldu. Silay, muhtarlığının üçüncü dönemini...

'Mahallemizin Sesi' köşesinin bu haftaki konuğu, Atatürk Mahallesi Muhtarı Tahir Silay oldu. Silay, muhtarlığının üçüncü dönemini ve Atatürk Mahallesi'ni gazetemize anlattı.

Bize kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1963 doğumluyum. İki kız babasıyım. 1999 Seçimleri'nden bu yana Atatürk Mahalle Muhtarı olarak görev yapmaktayım.

Muhtarlık görevi sizce nasıl?

Muhtarlık, çok kutsaldır. Halkla iç içe olmak, halka yardımcı olmak çok güzel hissettiriyor. Bunun yanı sıra bir yönetici olarak yaptığınız işi sevebilmek ve benimseyerek yapmak çok önemli. Ben de bu düşüncelerle yola çıktım ve üçüncü dönemimi yaşıyorum. Sağ olsun, halkım da beni kabullendi ve adaysız olarak seçime girdim. Bu konuda mahallelime ve önceki dönem muhtarımız Baki Çöken'e çok teşekkür ederim.

Bir mahalle muhtarı olarak en sık karşılaştığınız sorun nedir? Çözüm odağı olarak nasıl bir yol izliyorsunuz?

İçerisinde yaşayan insanların kültür seviyesinin yüksek olduğu bir mahallem var. Dolayısıyla vatandaşlarımızla herhangi bir sorun yaşadığımızı söyleyemem. Çözüm noktasında karşılıklı iletişim kurarak anlaşıyoruz. Şu anda herhangi bir sorunumuz yok. Çamlık Parkı, mezbele durumdaydı. Yeni Belediye Başkanımız Mehmet Eriş'in Çamlık ile ilgili güzel projeleri var. Ulus Meydanı da yenilendi. Her ne kadar yapılırken meydan içinde bulunan tarihi havuzun yıkılmasına üzülsem de vatandaşlarımız tarafından tepki gelmeyince kabullenmek durumunda kaldım.

Mahallenizde göç ve nüfus artışı oranlarında değişiklik gözlemliyor musunuz?

Mahallemiz, dört tarafı çevrilmiş bir durumda olduğundan yeni göçler alması pek mümkün olmuyor. En fazla eski binaların restore edilmesi durumunda göç artışı konusunda talep görüyor. Şu anda on bine yakın nüfusumuz var. 

Mahallenizin geçim kaynakları nelerdir?

Mahallemizin çoğunluğu öğretmen, memur ve emeklilerden oluşuyor. Bunun yanı sıra yaz aylarında yaylalarımız Gölcük ve Bozdağ'da ikamet ederek ziraatla uğraşan vatandaşlarımız da bulunuyor. 

Ödemiş Belediyesi ile ilişkileriniz nasıl?

Gerek Ödemiş Belediyesi gerek Kaymakamlık gerekse İlçe Emniyet Müdürlüğü ile aynı zamanda Şoförler Odası Başkanı da olduğumdan diyaloglarımız gayet güzel. Hiçbir makamla hiçbir sorun yaşamıyoruz.

İZSU ile ilişkileriniz nasıl?

İZSU, seçimler sonrasında faaliyetleri açısından Ödemiş'te biraz daha hareketlendi. Bildirdiğimiz şikayetler, kısa zamanda çözülmekte. Zaman zaman bazı sokaklarımızda patlak ya da çatlaklar meydana geliyor. Her yere anında yetişmek çok zor. Yılların altyapısı ve bir şekilde fire veriyor. Buna rağmen herhangi bir sıkıntımız, İZSU tarafından kısa sürede yanıt bulmakta.

Park-bahçe bakımı ve dizaynı konusunda çalışmanız var mı?

Genişleyen bir mahalle değiliz. Yeni park ya da bahçe yapacak alanımız bulunmuyor. Mahallemize bağlı Ulus Meydanı ile Çamlık Parkımız var. Bunun yanında Kızılay Kan Alma Merkezi, Cep Sineması ve Emniyet Yüzme Havuzu da bizim bölgemizde. 

Mahallenizdeki ibadet ve eğitim yerleri hakkında bilgi verir misiniz?

Mahallemizde Zafer İlkokulu, 50. Yıl Ortaokulu, Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu olarak eğitim alanlarımız bulunmakta. İbadethane olarak da Çamlık ve İmam Hatip camilerimiz var.

Saraçoğlu Caddesi'nde yaşanan trafik sorunu hususunda çalışmalarınız var mı?

Bu bizim değil, yerel yönetimlerin işi. Bu konuda belediyelerin de çalışmaları oldu ancak herhangi bir sonuca vardırılmadı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, cadde üzerinde bulunan esnafa katkı sağlaması amacıyla trafiği belli günlerde kapatmayı hedefliyordu ancak proje şu an hangi süreçte bilemiyorum. Aynı şekilde Atatürk Caddesi'nde de trafik yoğunluğu var ancak çaremiz yok. Tek çare, Ödemiş'e çevre yolu yapılması olur diye düşünüyorum. Vatandaşlarımızdan şikayet gelse de yapacak bir şey olmadığını onlar da biliyor. Çevre yolu yapmak, kolay bir iş değil. Kaç belediye başkanı değişti, çevre yolumuzu açamadı.

Atatürk Caddesi, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait. Burada doğalgaz çalışması halen yapılmadı. Bu cadde, Ödemiş'in girişinden başlıyor. Ordu Caddesi'nin çıkışına kadar KGM'ye ait olduğundan Atatürk Caddesi'ne kazı izni yok. O sebeple bu caddelerde doğalgaz bağlı değil. Burası dışında geri kalan noktalarımızda ise doğalgaz bulunuyor.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Mahallemi, işimi seviyorum. İyi ki muhtar olmuşum. İyi ki seçilmişim.

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme