İsraf etme, ikram et!

Ödemiş Anaokulu öğrencileri, ekmek israfı konusunda başlattıkları 'İsraf Etme, İkram Et' projesi kapsamında ekmek fırınına ziyaret...

Ödemiş Anaokulu öğrencileri, ekmek israfı konusunda başlattıkları 'İsraf Etme, İkram Et' projesi kapsamında ekmek fırınına ziyaret gerçekleştirdiler. Öğrenciler, ekmek fırını ziyaretinde ekmeğin yapılış aşamasını dikkatle izlediler. Ekmeğin bin bir zorlukla yapılan bir nimet olduğunu yaparak ve yaşayarak öğrendiler.

Okul Müdürü Mahmut Altay, 'Toplumumuzun nimet bildiği ve kutsal bir değer atfettiği ekmekle ilgili üretim, tüketim, israf ve tüketici alışkanlıkları konularında yapılan bir araştırmada ülkemizde günde 6 milyon, yılda 2.1 milyar ekmeğin israf edildiği sonucu ortaya çıkmıştır. Söz konusu ekmek israfının bugünkü parasal karşılığı 1,5 milyar TL olup bu rakam, dünya sıralamasında ilk sıralarda olduğumuz un ihracatından elde ettiğimiz bir yıllık gelire eşdeğerdir. Bu üzücü sonuçlar, ekmek israfının önlenmesine yönelik tedbirlerin ivedilikle alınmasını gerekli kılmış, okulumuzca İsraf Etme, İkram Et projesi başlatılmıştır.

Proje kapsamında israf konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması, israfın üretim ve tüketim aşamalarında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemler ile muhafazasının sağlanması, bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğin yine insan gıdası olarak değerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesini amaçlıyoruz.

Binlerce kitap ayracı şeklinde bayat ekmek ile yapılan tariflerden hazırladık. Bu tarifler, ekmek fırınlarında ve marketlerde Ödemiş halkına ücretsiz olarak dağıtılacak. Her sınıfımızda bir veli, haftanın bir günü bu tariflerle hazırlamış olduğu ikramı öğrencilere sunacak. Bu proje ile aynı zamanda okul-aile işbirliğini de artırmayı hedefliyoruz' dedi.

Haber: Arzu KEÇECİ

 

Bakmadan Geçme