İlk yerli karpuz Antalya'dan

Ödemiş'e gelen ilk yerli karpuz, Antalya karpuzu oldu. Kilosu şimdilik 3 liraya satılan Antalya karpuzu, Ödemiş'in...

Ödemiş'e gelen ilk yerli karpuz, Antalya karpuzu oldu. Kilosu şimdilik 3 liraya satılan Antalya karpuzu, Ödemiş'in karpuzları çıkıncaya kadar İran'dan gelenlerin yerini aldı.

Yaz aylarının en çok tüketilen meyvesi olan karpuzun da her meyvede olduğu gibi yerlisi makbul. İran'dan gelen ve raf ömrü bir ay olduğu için genetiğiyle oynanarak kabak aşısıyla oluşturulan İran karpuzu yerine daha çok tercih edilen Antalya karpuzu, mevsim güneşiyle yetiştirildiği için daha taze ve tatlı oluyor.

Hal esnafı karpuzun yerli olup olmadığını anlamak için karpuzun saplarına bakılması gerektiğini; sapı kuruysa karpuzun ithal, eğer sap kısmı yeşilse karpuzun yerli olduğu konusunda tüketiciyi uyardı.

Haber: Hülya AYAZOĞLU

Bakmadan Geçme