Hem hiç bozulmuyor hem tok tutuyor
Ödemiş yöresinin en bilinen lezzetlerinden peksimet, Ramazan sofralarının pideden sonraki ikinci alternatifi. Serin ve kuru yerde...
Ödemiş yöresinin en bilinen lezzetlerinden peksimet, Ramazan sofralarının pideden sonraki ikinci alternatifi.
Serin ve kuru yerde saklandığı zaman bir sene boyunca bozulmayan ve bayatlamak nedir bilmeyen peksimet, mideyi tok tutarak açlık hissini de bastırıyor.
Yöresel pazarlarda her hafta peksimet satan Esma Yörük, 'Arpa, buğday, çavdar, mısır, yulaf, kepekli unların hepsini karıştırarak yaptığım peksimetleri köy fırınında orman çalısı yakarak pişiriyorum. Sahura kalkınca ekmek yerine peksimet yensin. Kilosu 8 lira. Bir kilo peksimet bir aileyi on gün idare eder' dedi.
Haber: Hülya AYAZOĞLU