Hatırlamazsak, Faydayı Anlayamayız!
Dünü, bugün için 'Enerjimizin ve Çakralarımızın PAINLESS NIGHT GLU (anlaşılması adına Sağlık Bandı diyelim) özel bandımızla...
Dünü, bugün için 'Enerjimizin ve Çakralarımızın PAINLESS NIGHT GLU (anlaşılması adına Sağlık Bandı diyelim) özel bandımızla ilgili bağlantılarını anlatmaya başlayacağım.' diye son noktayı koyarak bitirmiştik…
Ama öyle detaylar var ki, onlara değinmemek Medikal Bantla vücut yapımızın bağlantısının anlaşılmasında eksiklik yaşatabilir düşüncesindeyim. Çünkü düşünsenize, organik medikal Painless Nıght GLU bandını vücudunuza yapıştırdığınızda, herhangi bir sisteme dair hastalığı ayırt etmeden, vücudu sağlık ve şifaya kavuşturuyor. Kesinlikle İddialı bir söz!
İşte bu yüzden vücudumuzun büyümesi, gelişmesi ve sağlıkla sürecini devam ettirebilmesi için, yüzeysel de olsa geçmiş bazı bilgilerimiz hatırlayalım.
Vücudumuzdaki Sistemler:
- Sindirim Sistemi: Vücuda alınan besin maddelerinin ve içeriklerinin kana ve hücrelere geçebilecek kadar küçük parçalara ayrılması işlemine sindirim, bu olayı gerçekleştiren sisteme de sindirim sistemi denir.
- Dolaşım Sistemi: Sindirilmiş besin maddelerinin ve oksijenin hücrelere ulaştırılmasını ve hücrelerde oluşan atık maddelerin ve karbondioksitin hücrelerden uzaklaştırılmasını sağlayan sisteme dolaşım sistemi denir. Kan , kalp ve kan damarları
- Boşaltım Sistemi: Sindirim yoluyla kana ve hücrelere ulaşan besin maddeleri enerji verici, onarıcı ve düzenleyici olarak kullanıldıktan sonra ortaya çıkan fazla su, ürik asit, madensel tuzlar ve karbondioksit gibi atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasından sorumludur.
- Sinir Sistemi: Canlıların içsel ve dışsal çevresini algılamasına yol açan, bilgi elde eden ve elde edilen bilgiyi işleyen, vücut içerisindeki hücreler ağı sayesinde sinyallerin farklı bölgelere iletimini sağlayan, organların, kasların aktivitelerini düzenleyen sistemdir.
- Solunum Sistemi: Vücut için hayati öneme sahip olan oksijen gazı ile karbondioksit gazının yer değiştirmesini sağlar. Havadaki oksijenin kana karışarak hücrelere ulaşmasından ve hücrenin faaliyetleri sonucu ortaya çıkan karbondioksit gazının da dışarıya atılmasından sorumludur.
- Lenf Sistemi: Lenf damarları ve lenf düğümlerinden meydana gelen lenf sistemi, vücudun yağ, protein ve su dengesinin sağlanması, savunma sisteminin desteklenmesi gibi görevlerde yer alır.
- Üreme Sistemi: Üreme, bir canlının neslini devam ettirmesi olayıdır. Neslin devamından sorumlu olan sisteme üreme sistemi denir. Kadın ve erkekte üreme sistemleri birbirinden farklıdır.
- İskelet Sistemi: Hareket ve destek sistemidir. Canlı organizmaya fiziksel olarak destek sunan, iç organların korunmasını sağlayan ve çoğunlukla minerallerden oluşan, eklem ve bağlarla birbirine tutturulmuş, etrafı kaslarla sarılı destek yapıdır.
- Sindirim Sistemi:
Vücuda alınan besin maddelerinin ve içeriklerinin kana ve hücrelere geçebilecek kadar küçük parçalara ayrılması işlemine sindirim, bu olayı gerçekleştiren sisteme de sindirim sistemi denir. Sindirim sistemi ağız ile başlayan ve anüs ile sona eren organlar bütünüdür. Daha detaylı olarak tarif edildiğinde besinlerle alınan büyük maddelerin, parçalanmayacak kadar küçük moleküllere dönüştürülmesini sağlar.
- Ağız ve Dişlerin Görevleri
Besinlerin dişler yardımıyla parçalandığı, mekanik sindiriminin yapıldığı yerdir. Ağızda besinleri ıslatıp yumuşatan tükürük salgısı bulunur. Tükürük salgısı içindeki enzimler karbonhidratların kimyasal sindirimini de gerçekleştirir.
- Yutak' ın Görevleri
Yutağın görevi ağız boşluğuyla yemek borusu arasında bir kapı oluşturmaktır. Yutağın bir özelliği de soluk borusu ve yemek borusu arasında bir bağlantı bulundurmasıdır. Ağızdan nefes alabilmemizin nedeni budur.
- Yemek Borusunun Görevleri
Yemek borusu da sindirim gerçekleşmeyen bir bölümdür. Yemek borusundaki kaslar peristaltik hareket denilen bir yöntemle besinleri mideye doğru iter. Bir insan baş aşağı halde duruyor olsa bile yutkunabilmektedir.
- Midenin Görevleri
Midede besinler mekanik ve kimyasal sindirimi gerçekleştirilir. Mide, kasılıp gevşeme hareketleri yaparak besinleri mekanik olarak sindirmektedir. Bu yöntemle bulamaç haline getirilen besinler daha sonra kimyasal sindirime uğrarlar. Mide özsuyu içinde bulunan mide asidi ve bazı enzimler kimyasal sindirimi gerçekleştirir. Midede sadece proteinlerin kimyasal sindirimi gerçekleştirilmektedir.
- İnce Bağırsak' ın Görevleri
On iki bağırsak, boş bağırsak ve kıvrımlı bağırsak olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. İnce bağırsağa pankreas ve karaciğerden gelen enzimler dökülmektedir. Bu sayede karbonhidrat, yağ ve proteinlerin kimyasal sindirimi tamamlanmış olur. Artık en küçük parçalarına kadar ayrılan besinler kana geçebilecek hale gelmişlerdir. İnce bağırsak yüzeyindeki emici tüyler besinleri emerek kan damarlarına aktarırlar.
- Pankreasın Görevleri
Sindirim sisteminin yan (yardımcı) bir organıdır. Tüm besinlerin kimyasal sindirimini yapan enzimler salgılar. Pankreas hem sindirim enzimleri hem de hormon üreten bir bez olduğu için 'karma bez' olarak tanımlanmaktadır.
- Karaciğerin Görevleri
Safra kesesi yardımıyla safra salgısı üretir. Safra sıvısının görev büyük yağ tanelerini küçük yağ parçalarına dönüştürerek mekanik sindirim gerçekleştirmektedir. Karaciğerin bir başka görevi ise proteinlerin sindirimiyle oluşan zehirli amonyak maddesini üreye dönüştürmektir. (500 den fazla görevleri içinde)
- Kalın Bağırsak' ın (kolon) Görevleri
Kalın bağırsakta sindirim gerçekleşmez. Sindirilmiş besinlerden geriye kalan posa kalın bağırsakta ilerlerken su ve minerallerin emilimi gerçekleştirir.
- Anüsün Görevleri
Besin maddelerinin vücudumuz tarafından kullanılamayan bölümlerinin dışarı atılmasını sağlar. Tüm besinlerin kimyasal sindirimi ince bağırsakta tamamlanır. Kalınbağırsakta sindirim gerçekleşmez.
- Sindirim Sistemi Hastalıkları
- Diş çürükleri
- Diş taşları
- Diş eti hastalıkları
- İştahsızlık
- Yutma güçlüğü (disfaji)
- Nefes kokması
- Tükrük bezi iltihapları
- Tükrük bezi taşları
- Ağız yaraları
- Ağız kanseri
- Ağızda crohn's hastalığı
- Yutak Hastalıkları
- Yemek borusu hastalıkları
- Yemek borusu kanseri
- Geğirme
- Regürjitasyon (Yenilen yiyecek ve içeceklerin, kusma olmaksızın ağıza geri gelmesi.)
- Reflü
- Gastrit
- Pirozis (yanma duygusu )
- Bulantı – Kusma
- Hematemez-melana (kan kusma- dışkıdan kan gelmesi)
- Hazımsızlık
- Ülser
- Mide krampı
- Mide kanseri
- Siroz
- Gaz
- Karın ağrısı
- İshal
- Kabızlık
- Tifo
- Dizanteri
- Kolera
- Kolit
- Düzensiz bağırsak sendromu
- İnce bağırsak kanseri
- Kalın bağırsak kanseri
Yarın yine görüşmek ve kaldığımız yerden devam etmek üzere, hoşça ve sağlıkla kalın Sevgiler.