HALK ARENASI, BAYINDIR ŞEHİR STADI’NDAN SESLENDİ

 Kerem Karamanlıoğlu – Her hafta Perşembe geceleri Halk Tv ekranlarında canlı yayın olarak programlarını yapan Uğur...

 Kerem Karamanlıoğlu – Her hafta Perşembe geceleri Halk Tv ekranlarında canlı yayın olarak programlarını yapan Uğur Dündar ile Halk Arenası programı geçtiğimiz Perşembe günü Ödemiş'in komşu ilçesi Bayındır'dan seslendi.

Stadyumu dolduran Bayındırlılara konuşan Uğur Dündar İstanbul'un yaşanmaz bir hal aldığını bunun içinde İzmir'e taşındığını söyledi.

Halk TV ekranlarında Bayındır'dan izleyici ile buluşan Halk Arenası televizyon tarihinde bir ilki gerçekleştirerek stadyumdan canlı yayınlanan ilk açık oturum programı oldu. Halk TV'den tüm Türkiye'nin izlediği programın konukları Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve CHP PM üyesi gazeteci Tuncay Özkan son siyasi gelişmeleri Bayındır'dan değerlendirdi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de canlı yayını stadyumdan takip etti. Bayındır Şehir Stadı'nda yapılan yayına Tire, Torbalı, Gaziemir başta olmak üzere İzmir'in hemen hemen tüm ilçelerinden izleyiciler katıldı. Öğle saatlerinde Bayındır'a gelen programın sunucusu duayen gazeteci Uğur Dündar, program başlayana kadar ilçede küçük çaplı bir gezi yaptı.

Bayındır hakkında kısa bir değerlendirme yapan Dündar, Bayındır'ın, 'Çiçeğin Başkenti' unvanını sonuna kadar hak ettiğini söyledi. Dündar program esnasında da 'İzmir'e taşınmış bir hemşehriniz olarak, bundan sonraki dönemde de çiçeklerinizi görmek için tekrar geleceğim. Şehir merkezine bu kadar yakın olmasına rağmen doğal güzelliklerini koruyan bir kenti herkesin tanıması gerekiyor. Doğaya, çiçeğe yakın olmak isteyen herkes Bayındır'ı ziyaret etmeli' dedi.

Canlı yayında yurt ve dünya gündeminin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi'nin de masaya yatırıldığı programın son bölümünde CHP PM üyesi gazeteci Tuncay Özkan ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu arasındaki tatlı-sert polemik ön plana çıktı. Vatandaşların da görüşlerini paylaştığı programa Bayındırlıların yanı sıra Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ, Selçuk ve Torbalı'dan da yoğun katılım oldu.

Uğur Dündar'ın sunduğu ve yönettiği halk Arenası programı ilk olarak Işid terör örgütü ve ortadoğudaki ülkelerin yaşadığı problemler konuşuldu ele alındı Türkiye'nin bu konudaki doğruları ve yanlışları masaya yatırıldı.

Saat 22.00'de reklm arası veren programın ikinci bölümünde ise CHP vardı. 2015 genel seçimlerine 8 ay kala CHP'nin politikaları ve neler yapacağı konuşuldu.

'2015 YILI CHP İKTİDARININ YILI'

Yeni parti meclisi üyesi Gazeteci Tuncay Özkan 2015 yılının CHP iktidarı yılı olacağını belirtti. Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi parti meclisinde neler konuşulduğunu halkla paylaştı. Kurban Bayramından sonra CHP'nin Manisa'dan üzüm mitingi ile çalışmalara başlayacağını söyledi. 200 bin gönüllü ile güneydoğuda, doğu Anadolu da, Karadeniz de, egede, Akdeniz de ve Marmara da olacaklarını belirtti. Kadınların ve gençlerin partide daha çok olacağının altını çizdi. CHP'nin 20115 yılında kesin iktidar olacağını ülkenin başından AKP karanlığını yok edeceklerini bunların olması içinde her cumhuriyet çocuğunun kol kola olmasını istedi.

'FEYZİOĞLU'NDAN ÜYELERLE ÖN SEÇİM VURGUSU'

Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ise CHP'nin iktidara gitmesi için önce kendi içinde demokrasiyi sağlaması gerektiğini savundu. Parti içi üyelerle ön seçimin yapılmasını her yerde aynı ön seçimin yapılmasını söyledi. Üyelerle ön seçimin partiyi ivme kazandıracağını ve Türkiye genelinde partiyi iktidar taşıyacağını belirtti.

Feyzioğlu, partide çalışan kadınları ve gençleri de umut verilmesi gerektiğini meclis listeleri hazırlanırken kadınlara ve gençlere siz şöyle kenarda bekleyin denilmemesi gerektiğini vurguladı. Gerçekçi basit örgütlerden gelen projeleri genel merkezin değerlendirip örgütlere oluşturdukları projeleri yaptırmasının partiyi hareket getireceğini herkesin el uzatacağını söyledi.

Program gece 24.00'te son buldu. Bayındır CHP İlçe Başkanı Fuat Özbuldan Uğur Dündar'a teşekkür ederek Atatürk portresi hediye etti. Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli de Dündar'a teşekkür ederek plaket takdim etti.      

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli halkın yoğun ilgi gösterdiği canlı yayın sonrası mutluluğunu dile getirdi. Ufuk Sesli, 'İzmir'in ilçelerinden gelen vatandaşların programa gösterdiği ilgi sonucunda başarılı bir tanıtım çalışmasına imza atmış olduk. Bunun dışında Türkiye'nin çeşitli ilçelerinden aldığımız tebrik telefonları da bizleri memnun etti. Bayındırımız için faydalı bir işe daha imza attık. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımızı sürdüreceğiz' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme