Genç sanatçının eserleri büyük beğeni topladı

Tire ilçesinde çizgi roman resim tarzıyla adını duyuran 25 yaşındaki sanatçı Melis Çamlıoğlu, ilk kişisel sergisini...

Tire ilçesinde çizgi roman resim tarzıyla adını duyuran 25 yaşındaki sanatçı Melis Çamlıoğlu, ilk kişisel sergisini İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Birimi'nde sanatseverlerle buluşturdu.

30 Nisan'a kadar açık duracak olan çizgi roman resim sergisi, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekerken açılışı gerçekleştiren Ödemiş Belediyesi Meclis Üyesi ve Belediye Başkanı Vekili İsmail Dadal, 'Melis kardeşimize el emeği göz nuru eserlerinde Ege'nin güler yüzünü yansıttığı ve son derece güzel bir resim sergisini bizimle buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Ödemiş Bölge Koordinatörü M. Cumhur Şener, açılan sergi ile görüşlerini dile getirerek, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Birimi olarak sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamda Tire ilçesinde çizgi roman resim dalında son derece başarılı bir sanatçımız olan Melis Çamlıoğlu'nun birbirinden güzel eserlerini sanatseverler ile buluşturmuş olduk. Bundan sonra da yine bir çok dalda sanatçılarımızın eserlerini burada sergilemeye devam edeceğiz' diye konuştu.

Tireli resim sanatçısı Melis Çamlıoğlu, '2,5 yıldan beri çalışmalarımı sürdürüyorum. Az çizgiyle çok mesaj vermek istedim. Bu sanat dalı, Güney Kore ve Rusya'da çok yaygın. Amacım, bu tarzı Türkiye'de de yaygın hale getirmek. Kuşadası ve daha sonra İstanbul'da da sergi açmayı düşünüyorum. Ödemiş'te açılan bu sergide Ödemiş'in meşhur eski film yıldızları Yedi Cüceler, Birgili Ayşe Elmacı, Konak Yalı Camii, değerli şehidimiz Fethi Sekin, Tire Pazarı, İzmir kumrusu, İzmir Atatürk Lisesi, Basmane Garı, midye, zeybek, efe, Bayındır Çiçek Festivali, İzmir Saat Kulesi gibi kişi ve olguların çizgi roman resimleri mevcut. Talep geldiği takdirde sergiyi Tire'de de açabiliriz' ifadelerini kullandı.

Sergiye katılan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, 'Tireli sanatçımız Melis Çamlıoğlu'nun son derece güzel eserlerini görme fırsatını yakaladık. Sanatseverlerin ilgisini çekmeyi başarmasından dolayı kendisini tebrik ediyorum' dedi.

Ödemişli ünlü ressam Mustafa Ali Kasap ise, 'Sanatçımız son derece güzel bir dalda resimlerini yaparak kendini kanıtlıyor. Bazı ülkelerde yaygın olan çizgi roman resim çalışması zor bir dal olmasına rağmen Melis kızımız, ortaya çok güzel figürlerin çıkmasını sağlayıp bunları da sanat dostlarıyla buluşturmuş. Kendisini tebrik ediyorum' diye konuştu.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme