Fast foodun vücudumuzdaki etkilerine biliyor musunuz?

Kullanılan yağların çoğu hayvansal ve fazla orandadır vücut günlük kullanımı %30'dur. Yüksek oranda sodyum içerir, bu...

  • Kullanılan yağların çoğu hayvansal ve fazla orandadır vücut günlük kullanımı %30'dur.
  • Yüksek oranda sodyum içerir, bu da hipertansiyon ve kalp hastalıklarına yol açar.
  • Lif yönünden fakirdir, kabızlık sorunu yapar.
  • Kalsiyum yönünden yetersizdir, ilerde kemik erimesi yapar.
  • Kızartmaların yağları önemlidir çünkü uzun süre kullanımda kanserojen madde içeriyorlar.

Fast foodun zararları

  • Yüksek tansiyon
  • Obezite
  • Bölgesel yağlanma
  • Sinirlilik ve hırçınlık
  • Kemik erimesi riski
  • Çocuklarda gelişim bozukluğu vb.

Bir orta boy hamburger

244 kaloridir.

30 DK. YÜRÜMELİYİZ

Peki yiyecekler nasıl tüketilmeli?

  • Daha çok fırında pişmiş ve ızgara besinler
  • Et sandviçlerinin yanı sıra tavuklu ve balıklı sandviç seçenekleri sunmalı
  • Düşük yağlı besinler (makarna, pastalar, tatlılar)
  • Hayvansal yerine bitkisel yağ kullanımı artırılmalı
  • Yağı azaltılmış salata sosları
  • Vejeteryan burgerleri
  • Taze meyve sebze ve salatalar
  • Taze yeşil sebzeler
  • Yağsız sade yoğurt ve süt
  • Tam buğday unundan yapılmış börek ve pizza

Peki bunun için ne yapmalıyız?

Gözleme, etli ve peynirli pide çeşitleri, köfte ekmek, su böreği, aşure gibi yiyeceklerin hamburger ve patates kızartmasından sağlık açısından daha iyi seçenekler olacağı unutulmamalıdır.

Bakmadan Geçme