Eriş belediyenin çalışmaları değerlendirdi
10 Ocak'ta Ödemiş Belediyesi Ahrandı Belediye Gazinosu'nda düzenlenen kahvaltılı buluşmada Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş gazetecilik...
10 Ocak'ta Ödemiş Belediyesi Ahrandı Belediye Gazinosu'nda düzenlenen kahvaltılı buluşmada Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş gazetecilik konusunda önemli bilgiler aktardı. Belediyenin çalışmaları hakkında da bilgiler veren Eriş, 'Gölcük, Bozdağ kayak tesislerini hiç görmemiş gençlerimizi oralara götürerek beraber gezdik. Gençliği daha çok kucaklama adına Türkan Saylan Eğitim Merkezi'ni açtık. Biz eğitim sürecinin dışında kaldık çocuk bulamayız diye korkarken şu an dolu dolu.
Hakareti içermeyen her şey kabulümüzdür. Benim göremediğimi birisi görüp uyarıyorsa görevimizi hatırlatıyorsa, eksiğimizi gösteriyorsa bizim gerçekten ışığımız olur. Kazılan yolların yamasını ustalarımız yeniden düzenlemeye ve temizleyerek ve çökmemesi için itinalı şekilde ölçerek yapmaya çalışıyorlar. Taşları yeniden yapmak daha kolay, sanayide da İZSU çalışma yaptı. Biz kazı bile yapamadık, yağmur yağınca çalışma durdu. Orası çamur değil ayran oldu. O da yetmiyormuş gibi elektrik firması çokça çelik ana boruyu patlattı kapayamadık yama yapamadık. Benim görevim değil ama elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz' dedi.
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş açıklamasının devamında 'Fiyatların artışı her şeyi etkiliyor. Benim geçen sene yıllık 3 milyona yaptığım ihaleyi, şimdi 4.6 milyon dolara çıkabiliyoruz. Bence Haziran, Temmuzda biter sonra ek yapacağız. Hangi gelirle yapacağız? Bütçemiz uygun değil. Yetiştirdiğimiz kestane, ceviz, patates iyi para etti. Sütte para etti fakat biz OTAMIŞ olarak hem üretici hem de satıcıyız. Üç ay önce aldığım teneke peyniri, üç ay sonra iki katı fiyatına alamıyorum. Bu fiyat artışlarının daha da yükseleceği söyleniyor.
Yılın ilk güzel haberi Atatürk Meydanı dediğimiz, Hükümet Meydanı'ndaki 2 katlı yeraltı otoparkı yapılmasına dair proje ihalesi oldu. Projeyi alan şirket geçen hafta gelerek burayı üç, dört ay gibi bir sürede bitireceklerini aksamalarla birlikte yaz ayında oranın ihalesine çıkılabileceğini söylediler. İnşallah gelecek Eylül gibi İzmir Büyükşehir'le birlikte temelini atarsak çok iyi olacak' ifadelerini kullandı.
'Gölcük Oteli'miz devam aşamasında'
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ' Gölcük otelimiz devam ediyor. 81 oda olarak sürdürüyoruz. Kabası hemen hemen bitti, çatısı kapsamında bitti. Bölgemizin turizm açısından önemli bir yeri olduğu için yarım bırakamayız. Kayak tesislerinin yenilenmesi söz konusu, Bozdağ'da daha uzun ve geniş kayak yapmak için alan çalışmaları başladı.
'Mandıracılara arıtma sistemi'
Bir diğer haberim ise önümüzdeki bahar bir süt bayramı düşünüyoruz. Yine bir müjde ilçemizde var olan bir sektör mandıracılara arıtma sistemi yapılması adına da ön hazırlıklar yapıldı. Temel atma töreni de gelecek günlerde yapılacak.
Bu hafta sonu Tire ile maçımız var ezeli rekabet, ebedi dostluğun olduğu bir maç olmasını diliyorum. Ödemişli hemşerilerimizi de Ödemişspor'u yalnız bırakmamaları için maçımıza davet ediyoruz' şeklinde konuştu.
Samime Sarayköy