Ege Üniversitesi'nden Sahte Diploma Skandalı

Ankara merkezli gerçekleştirilen operasyon kapsamında, kamu kurumlarının dijital sistemlerine yetkisiz erişim sağlayarak sahte belge düzenleyen bir şebeke ortaya çıkarıldı.

16 ilde eş zamanlı yürütülen operasyonda 58 kişi gözaltına alındı.

Tutuklananlar arasında kamuoyunda 'doktor' olarak tanınan Volkan Uçak da yer aldı. Hipnoz seansları düzenleyerek yüksek ücretler talep eden Uçak'ın, Ege Üniversitesi'nden olduğunu iddia ettiği psikoloji lisans ve klinik psikoloji yüksek lisans diplomalarının sahte olduğu belirlendi.

Uçak, ifadesinde Türkiye'de diploma almadığını, Dublin Üniversitesi mezunu olduğunu öne sürdü. Ancak YÖK tarafından yapılan incelemede, ne Türkiye'de ne de yurtdışında geçerli bir mezuniyet kaydına rastlanmadı. Ayrıca, sahte diplomayı para karşılığı temin ettiği belirlendi.

Operasyonda, kamu kurumlarının sistemlerine ikiz e-imza ile girerek sahte üniversite ve sürücü belgeleri düzenleyen örgüte yönelik soruşturmada 20 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakmadan Geçme