Durum tespiti ve yol haritası

Geçtiğimiz hafta cuma günü yapılan Ödemiş Kent Konseyi başkanı ve yürütme kurulu seçiminin ardından çok sayıda...

Geçtiğimiz hafta cuma günü yapılan Ödemiş Kent Konseyi başkanı ve yürütme kurulu seçiminin ardından çok sayıda kutlama mesajı aldık.

Öyle anlaşılıyor ki vatandaşların Kent Konseyi ve benzeri yapılanmalardan beklentisi oldukça yüksek. Telefonla ulaşıp tebrik ettikten sonra 'şunu şöyle yapın', 'bunu böyle düzenleyin' diyen dostlarımız, yürütme kurulunun güzel bir ekipten oluştuğunu belirterek bize kolaylıklar dilediler.

Son yıllarda Kent Konseyi'nin adını duymaz olduğumuz için hemşerilerimizin beklentilerinin yüksek olmasını normal karşılamak gerekir. Biz de bu bilinçle ilk pazartesi bir araya gelerek Ödemiş Kent Konseyi'nin geçmişine dönük bir fotoğrafını çekmek ve yapılanları tespit etmek istedik.

Kent Konseyi Başkanımız Mehmet Taşlı başkanlığında yaptığımız toplantıda Kent Konseyi'nin sekreterliğini yürüten Bedriye Uşaklı'dan genel bir bilgi almaya çalıştık.

Doğruyu söylemek gerekirse son yıllarda ciddi bir faaliyet yürütülmediği gibi elli tutulur bir rapor da oluşturulmamış. Tabii bu durumu sekreterin eksikliğinden ziyade önceki başkan ve yürütme kurulu üyelerinin ve de onları zorlamayan meclislerin eksikliği olarak görmek gerekir.

Genel bir durum değerlendirmesinin ardından yapılması gereken en acil işlerden birinin Ödemiş Kent Konseyi WEB sayfasının güncellenmesi olduğunu gördük.

Biliyorsunuz, çağımız bilgi ve iletişim çağı. Gençler artık gazete okumuyor ve TV izlemiyor. Tabi bunları söylerken gençlerin ülke ve dünya sorularına duyarsız kaldıkları söylemiyorum. Onlar, gelişmeleri internet ortamından izliyor. Belli yaş gurubunu saymazsak şimdi herkesin elinde bir akıllı telefon var. TV de orada gazete de. O halde bu olanakların en iyi şekilde kullanılması gerekiyor.

Toplantının ikinci önemli gündem maddesi, kaymakamlık ve belediye olmak üzere ilçedeki en üst düzey kurumların ziyaret edilmesi oldu. Bütün kurumları ziyaret etmek, tabii ki bir haftada yapılacak iş değil. Gerekli de değil. Zaman içinde bazen biz ziyaret edeceğiz bazen de biz onları toplantıya çağıracağız. Daha önce de yazdığım gibi işimiz daha çok koordinasyon.

Bu ziyaretlerin ardından içine girdiğimiz sıcak yaz tatilinde biraz hazırlık çalışması yapmak ve Eylül ayı ile başlayan yeni döneme hazırlıklı girmek istiyoruz. Mevcut durum analizi ile meclis ve çalışma gruplarının durumlarının tespiti ile kendimize yeni bir yol haritası çizeceğimiz kesin.

Açılacak ve veya ayrılacak meclis ve veya çalışma gruplarının oluşumu da muhtemelen Eylül ayı ile birlikte hız kazanacak.

Eylül ayının başı, biliyorsunuz ilçemizin ve bölgemizin kurtuluşu adına önemli bir tarih. 1 Eylül'de Kiraz ve Beydağ'da başlayan fiili kurtuluş mücadelemiz, 9 Eylül'de İzmir'de noktalanıyor.

Belediye ile yapacağımız görüşmelerde 3 Eylül ve haftasını ilçemize yakışır bir şekilde kutlamak ve kutlamaları Ödemiş'in tanıtımı için değerlendirmek istiyoruz.

1 Haziran ve 3 Eylül tarihleri, Ödemiş için önemli kilometre taşlarıdır.

Direnişten kurtuluşa, kurtuluştan çağdaş ve onurlu bir yaşam kültürüne aldığımız yol devam ediyor. Gelecek kuşaklara daha güzel bir Ödemiş bırakmak adına herkese görev düşüyor.

**

Dün 2 Temmuz idi. Yarından sonra da 5 Temmuz. Sivas ve Başbağlar katliamları. Bu iki tarihin sembolize ettiği olgu ve olaylar, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti'nde hep kanayan yara olmuş. Biri diğerinin önüne veya arkasına konulamaz…

1993 yılında üç gün ara ile yaşanan iki katliamı bir kez daha lanetliyorum…

Bakmadan Geçme