Dondurma
Sıcak havaların gelmesiyle birlikte dondurma tüketimi de artı. Dondurma satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Hangi dondurmaları...
Sıcak havaların gelmesiyle birlikte dondurma tüketimi de artı. Dondurma satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Hangi dondurmaları tercih etmeliyiz? Sağlığımıza etkileri neler? Bu sorulara cevabını bu yazımda bulabileceksiniz.
Hangi dondurmaları tercih etmeliyiz?
Yağ oranı düşük, meyve içeriği yüksek olan dondurmaları tercih etmeliyiz. Evde yapabiliyorsak yapmalı ve o dondurmaları tüketmeliyiz. Sizin için evde yapılabilecek pratik ve düşük kalorili bir dondurma tarifi;
Malzeme Listesi (4-6 Kişilik – 30 dakika)
1 adet karpuz
Hazırlanışı
Karpuzu soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Pişirme kağıdı üzerine karpuzu küp küp doğrayın. Daha sonra pişirme kağıdını buzluğa koyun ve yaklaşık iki saat boyunca dondurun. Karpuzu blender ya da mikserde püre kıvamına gelene kadar çırpın. Hepsini tek seferde çırpmayın, bölerek ekleyin. Püre karpuzu borcama dökün ve borcamı buzluğa koyun. 1-2 saat ya da gerekirse daha fazla, dondurma kıvamına gelene kadar dondurun. Servis etmek için ılımasını beklemeyin ve hemen tüketin.
Dondurma satın alırken neler dikkat etmeliyiz?
Ambalajı hasarlı veya yırtık olan dondurmaları almamalıyız. Çözünmüş ve tekrar dondurulmuş dondurmaları almamalıyız. Hijyenik ve sağlıklı ortamlarda üretilen dondurmaları satın almalıyız.
Sağlığımıza etkileri neler?
İçerdiği çeşitli vitaminlerle sağlığımıza yarar sağlar. Antioksidan özelliği sayesinde organ ve sinirlerin fonksiyonu ile bağışıklık sistemini düzenler. PMS döneminde duygu geçişlerini hafifletir. Aç karnına tüketilmemelidir. Sindirim sistemimiz ve bağırsak sağlığına faydalıdır. Bazı çalışmalarda kan basıncının yükselmesine neden olduğu gözlenmiştir. Porsiyon kontrolünde yemekte fayda vardır.