Bozdağ'ın zirvesinden bardaklara
Ödemiş'e özgü kar helvası lezzetinin zorlu yolculuğu göz dolduruyor. Bozdağ'ın zirvelerinden gelen karın özel hazırlanmış şerbetleriyle...
Ödemiş'e özgü kar helvası lezzetinin zorlu yolculuğu göz dolduruyor. Bozdağ'ın zirvelerinden gelen karın özel hazırlanmış şerbetleriyle birleşiminden meydana gelen kar helvası, geride uzun bir serüven bırakarak bardaklarımıza ulaşıyor.
Bozdağ'ın 2157 rakımlı zirvesinden gelen kar, öncelikle tehlikeli ve dar yollardan bardaklarımıza iniyor. Kar helvası için açılan kuyularda tüm kış biriken kar, yaz aylarında bizi serinletmek için kullanılıyor. Kar kuyularında biriken kar; önce kesme işleminden geçiyor, sonra iyice temizlenip sarılıyor.
Uzun yıllardır kar ticareti yapan Salih Palamut, 'Bu kar, benim ekmek teknem. Bu meslek, bana babadan kaldı. Eskiden babamla giderdim kar kesmeye, şimdilerde oğlumla gidiyorum. Bu iş gerçekten zor. Sadece şu yolu çıkmak bile zor. Her şeyden önce yollar çok tehlikeli. Daha sonra kesmesi, çuvallaması derken çok zahmetli. Alıcılar, hala fiyatına çok pahalı diyorlar ama burada bir emek var. Her gün buraya gelip kar indiriyoruz havzaya. Bunun mesaisi başka para, emeği başka para' diye konuştu.
Büşra Boyar