Ara Tatil 10 Kasım'a Denk Geldi: Anma Törenleri Yapılmayacak Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimine göre ara tatil 10 Kasım Pazartesi günü başlayacak. Bu gelişme, her yıl düzenlenen Atatürk'ü Anma Törenlerinin bu yıl yapılıp yapılmayacağı sorusunu gündeme taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in onayıyla yürürlüğe giren yeni takvime göre, öğrenciler 10-14 Kasım 2025 tarihleri arasında bir haftalık ara tatile çıkacak. Ara tatilin Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği 10 Kasım tarihine denk gelmesi, o gün okullarda resmi törenlerin gerçekleştirilemeyeceği anlamına geliyor.

Her yıl Türkiye genelinde saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla başlayan ve çeşitli etkinliklerle devam eden anma programlarının bu yıl okullarda yapılamayacak olması, kamuoyunda tartışma yarattı.

Sosyal medyada çok sayıda öğretmen, veli ve yurttaş duruma tepki gösterdi. Eğitim çevrelerinden gelen yorumlarda, '10 Kasım çocuklara Atatürk sevgisini anlatmak için önemli bir fırsattır' denilerek kararın yeniden değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Bakmadan Geçme