5. SÜT SEMPOZYUMU İZMİR KÜLTÜRPARK’TA
 5. Süt Sempozyumu Foodex Gıda ve Gıda teknolojileri Fuarı kapsamında 25 Ekim 2014 Cumartesi günü düzenlenecek....
5. Süt Sempozyumu Foodex Gıda ve Gıda teknolojileri Fuarı kapsamında 25 Ekim 2014 Cumartesi günü düzenlenecek. 23-26 Ekim tarihlerinde organize edilen Foodex Fuarı gıda sektörünü İzmir'de buluşturacak. Fuar kapsamında beşinci defa düzenlenecek Süt Sempozyumu da süt sektörünü bir araya getirecek. Sempozyum şimdiden sektör temsilcilerinin ilgi odağı oldu.
Türkiye'nin önde gelen süt ürünleri firmaları ile bu sektöre teknoloji üreten makine firmaları bu sempozyumda buluşuyor. Sempozyumda pek çok önde gelen firma yetkilisi sunumlar yapacak. İlk oturumun Başkanlığını Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Harun Uysal yapacak.
Bu oturumda İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Uzmanlarından Yusuf Güçer, Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler ve Gölcük Süt Genel Müdürü İsmail Dadal süt sektörünün mevcut durumu ve beklentilerini anlatacaklar.
Süt Sempozyumunun ikinci oturumunda ise teknolojik gelişmeler konusunda konunun uzmanları ve firma sahipleri sunumlar yapacak. Bu oturumda Milkotek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Fetullah Yetik, Sinanson Labaratuvar Malzemeleri İş Geliştirme Uzmanı Arif Çolak, APV Hemisan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Mümin, Aybak Natura Gıda Labaratuvarı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Bakırcı ve HAUS Genel Müdürü Hakkı Gözlüklü süt teknolojileri konusundaki yeni gelişmeleri sunacaklar.
Özellikle süt üreticisi ve teknolojisi üreten firmaların yoğun ilgisi ile karşılaşan sempozyumlar geleneksel olarak düzenleniyor. Düzenleme Komitesi Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Harun Uysal'ın üstlendiği sempozyumda, süt işletmelerinin sorunları ve çözüm önerileri tartışılacak. Süt işletmeleri, mandıra sahipleri ve yöneticilerinin katılacağı sempozyumda, Türkiye süt sektörü analizi, Süt sektöründe örgütlenme modeli, Süt işleme tesislerinde modernizasyon ve yenilikler, konunun uzmanları tarafından masaya yatırılacak.
İzmir için bu sempozyum büyük şans diyen Sempozyum Organizasyon sorumlusu ve Sidas Medya Ltd Şti Genel Müdürü Şakir Sarıçay: 5. Defa gerçekleştireceğimiz Süt Sempozyumuna tüm Türkiye'den katılımcı bekliyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Süt Sempozyumları önümüzdeki dönemde de devam edecek. Bölgemizdeki ciddi anlamdaki süt ve süt ürünleri üretiminin uluslararası standartlara getirilmesi ve gerekli koşulların sağlanması için bu tür sempozyumların önemli olduğuna inanıyorum. Başarılı bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Sempozyumumuza destek tüm katılımcılarımıza verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim' dedi.