Altgeçit tartışması: Demir'den 'Sorumluluk TCDD'de' açıklaması
Torbalı Belediye Meclisi'nin Şubat ayı oturumu Başkan Övünç Demir yönetiminde yapıldı. Başkan Demir toplantıda, alt geçitten aracı ile geçmek isteyen Mehmet Ekinci adlı yurttaşın dün, boğularak hayatını kaybetmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu
Başkan Demir, yaşanan olay üzerinden sosyal ağlarda suçlu arayışına girilmesini doğru bulmadığını, olayın adli bir vaka olduğunu belirtti.
Altgeçitteki ölüm sonrası AK Partili ve CHP'li yetkililer, karşılıklı suçlayıcı demeçlerde bulunmuştu. Demir, “Ben hiçbir kurumu hiç kimseyi suçlamak istemiyorum ama kamuoyuna da şunu söylemek istiyorum, Torbalı Belediyesi’nin bu kazada hiçbir kusuru ve ihmali yoktur.” dedi.
Demir, kazanın meydana geldiği alanın Devlet Demiryolları’na ait olduğunu söyledi ve şöyle devam etti, "Ortada bir acı varken suçlu arayışına giriliyor. Bu bir adli olaydır, onlar bu işi soruşturup kimde ne hata varsa ortaya koyacaktır. Kurumumum adına şunu söylemek istiyorum ki; burası, Devlet Demir Yolları’nın tapusundadır. Bizim belediyemizin de TCDD ile hiçbir protokolü yok. Bizim sorumluluk sahamızda dört yaya altgeçidi ve üç tane asansörümüz var. Yağmur yağdığında, bir zabıta personelimizi ve Fen İşleri Müdürlüğü’müzden bir ekimizi gönderiyorum ki orada sorun çıkmasın. Ben, hiçbir kurumu zan altında bırakmak istemiyorum ama Torbalı Belediyesi’nin bu kazada hiçbir kusuru, hiçbir ihmali bulunmamaktadır" dedi.
Krizleri çözmeye çalıştıklarını belirten Demir, "Görev alanımız olsun ya da olmasın bir yerde su baskını olduğunda suyu çekmek için göreve koştuk. Kimin ihtiyacı olursa, görev alanımız olup olmadığına bakmadan yardıma gittik. Bir haftadır sahadayız, bu krizi de çözmeye çalıştık.
Torbalı Belediyesi olarak 31 Ocak ile 5 Şubat arasında 434 çağrı aldık ve bunlardan 364’ünü aynı gün çözdük. Her gün; 125 çalışan, 45 araç ve iş makinası ile 24 saat sahada kaldık. Tahliye, temizlik, iyileştirme gibi gereken tüm çalışmalar yapıldı; canbulansımız da can dostlarımız için sahadaydı."
Yeni altyapı haberi verdi
Başkan Demir, ilçenin altyapısını güçlendirecek projeyi de meclise duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayında ihaleye çıkacağını, Atatürk Mahallesi ve Yemişlik Mahallesi de dahil tüm merkez mahalleleri kapsayacak, 9 kilometrelik bir yağmur suyu tahliye hattı yapılacağını söyledi.